ZAJEDNIČKA IZJAVA

Lideri DF-a traže sastanak zbog izjave Katnića da ima podršku Abazovića

"Jedino još imamo obavezu prema SPC i našim glasačima da glasamo za Zakon o slobodi vjeroispovijesti, a oni koji bezrezervno podržavaju Milivoja Katnića i Zorana Lazovića, više neće imati našu podršku"

88105 pregleda 298 reakcija 225 komentar(a)
Mandić, Knežević i Medojević, Foto: Luka Zeković
Mandić, Knežević i Medojević, Foto: Luka Zeković

Lideri Nove srpske demokratije (Nova) Andrija Mandić, Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević i Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević iniciraće održavanje sastanka predsjednika svih stranaka potpisnica koalicionog sporazuma Za budućnost Crne Gore kako bi se, kako si saopštili, odredili prema, kako tvrde, "pokušaju legalizovanja puča u tužilaštvu i policiji".

Oni su se na to odlučili, zbog kako su saopštili "skandalozne press konferencije GST-a Milivoja Katnića i zamjenika direktora policije Zorana Lazovića na kojoj su saopštili da imaju bezrezervnu podršku Dritana Abazovića da nastave sa obavljanjem svojih funkcija

"DF kao stožer koalicije Za buducnost Crne Gore već je saopštio da nakon izbora Vlade Zdravka Krivokapića više neće trpjeti nikakve ucjene, niti će dopustiti da oni koji su progonili naše glasače i nas u ime Mila Đukanovića, nastave sa obavljanjem najodgovornijih funkcija u tužilačkom i bezbjednosnom sektoru. Jedino još imamo obavezu prema SPC i našim glasačima da glasamo za Zakon o slobodi vjeroispovijesti, a oni koji bezrezervno podržavaju Milivoja Katnića i Zorana Lazovića, više neće imati našu podršku. Ovo će biti naša platforma na sastanku koji ćemo održati i nemamo sumnju da ćemo dobiti većinsku podršku za odbranu naših programskih i ideoloških načela oko kojih smo se okupili u koaliciji Za buducnost Crne Gore. U istoj vlasti ne mogu istovremeno biti DF i Milivoje Katnić i Zoran Lazović. Mi nismo isto društvo, a izbor je jednostavan: DF ili mafija?!", navodi se u zajedničkoj izjavi Mandića, Medojevića i Kneževića.

Preporučujemo za Vas