Vujanović: Crna Gora spremna da poboljša odnose sa Rusijom

Vujanović je naglasio da odnosi Crne Gore i Rusije imaju bogatu i više od tri vijeka dugu tradiciju, sa zajedničkim interesom za dalje unapređenje u brojnim oblastima
177 pregleda 11 komentar(a)
Ramiz Bašić, Filip Vujanović, Foto: Predsjednik.me
Ramiz Bašić, Filip Vujanović, Foto: Predsjednik.me
Ažurirano: 27.12.2017. 13:07h

Geopolitički odnosi uzrokovali su aktuelno usporavanje saradnje Crne Gore i Rusije, ocijenio je predsjednik Filip Vujanović i naglasio spremnost Crne Gore da se to prevaziđe u zajedničkom interesu i za dobro građana obije države.

Vujanović je primio danas novoimenovanog ambasadora Crne Gore u Ruskoj Federaciji Ramiza Bašića, uoči preuzimanje dužnosti.

Vujanović je naglasio da odnosi Crne Gore i Rusije imaju bogatu i više od tri vijeka dugu tradiciju, sa zajedničkim interesom za dalje unapređenje u brojnim oblastima.

"Ocijenio je da su geopolitički odnosi uzrokovali aktuelno usporavanje saradnje saopštavajući spremnost Crne Gore da se to prevaziđe u zajedničkom interesu i za dobro građana obije države", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Vujanović ukazao na poseban značaj diplomatske misije novoimenovanog ambasadora očekujući njegov puni doprinos.

Bašić je kazao da su njegove pripreme bile sadržajne i detaljne i iskazao spremnost da se maksimalno posveti uspjehu njegove diplomatske misije.

Vujanović je danas primio i novoimenovanog ambasadora Crne Gore u Austriji Željka Perovića, uoči preuzimanje dužnosti.

Vujanović je ocijenio odnose Crne Gore i Austrije sadržajnim i intenzivnim, ističući poštovanje Crne Gore Austriji za kontinuiranu podršku našim evropskim integracijama.

"Ukazao je na prostore mogućeg proširivanja saradnje, posebno u sferi ekonomije, gdje brojne austrijske firme imaju dobra iskustva u njihovom poslovnom angažmanu u Crnoj Gori. U tom smislu je uputio ambasadora da pruži maksimalni napor u obavljanju njegove diplomatske misije", kaže se u saopštenju.

Perović je kazao da su njegove pripreme bile detaljne i iskazao spremnost da se maksimalno posveti uspješnosti njegove diplomatske misije.

Bonus video: