"reakcija Krivokapića je ispod svakog nivoa"

Đukanović: Ne branite Crnu Goru od mene. Nijeste pozvani da sudite da li sam prekršio Ustav

"Da biste dobili očekivano uvažavanje, i normalnu kohabitaciju, poštujte ustavne nadležnosti i potrudite se da malo vaspitanije komunicirate"

93847 pregleda 3221 reakcija 428 komentar(a)
Đukanović, Foto: Kabinet predsjednika
Đukanović, Foto: Kabinet predsjednika

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović saopštio je da je reakcija premijera Zdravka Krivokapića "populistička, politikantska i ispod svakog nivoa".

Ranije danas Krivokapić je, komentarišući odluku Đukanovića da vrati na ponovno odlučivanje sve zakone koje je donijela Skupština na sjednici 29. decembra, između ostalog naveo da je "Đukanovića briga za državu ukoliko neće biti njen vlasnik".

"Ali, njegov problem. Nijesu valjda on i lideri većine koji su se horski oglasili očekivali da ću biti saučesnik u njihovom protivpravnom postupanju, i daljem podrivanju sistema i državnih institucija. Nijesu oni pozvani da sude da li sam prekršio Ustav. To neka izvole provjeriti pred nadležnom institucijom - Ustavnim sudom. No, za njih je izgleda i skupštinski poslovnik nedokučivo štivo", napisao je Đukanović na Tviteru.

On je, kako je naveo uputio i "dobronamjerni savjet".

"Ne sudite o tome što ne znate. I ne branite vi Crnu Goru od mene. Na kraju, da biste dobili očekivano uvažavanje, i normalnu kohabitaciju, poštujte ustavne nadležnosti i potrudite se da malo vaspitanije komunicirate", napisao je Đukanović.

Preporučujemo za Vas