Vukićević: Snijeg ćemo očistiti u narednih par dana, mehanizacija dotrajala, i vremenske prilike bile loše

"O kakvim mojim "osvetoljubivim" namjerama se radi najbolje svjedoči i najveća investicija realizovana na seoskom području u opštini Žabljak, vodovodu Šaranci, primarne mreže 12,5 kilometara i vrijednosti 340.000 eura"

5689 pregleda 17 komentar(a)
Vukićević, Foto: Boris Pejović
Vukićević, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Opštine Žabljak Veselin Vukićević reagovao je na navode člana Predsjedništva Demokratske narodne partije (DNP) i funkcioner Demokratskog fronta (DF) Vladislav Bojovića.

Bojović je danas, između ostalog saopštio da "mještani Šaranaca odsječeni od svijeta, ispaštaju jer je DPS ubjedljivo poražen".

"Uobičajeno je da se u vremenu u kome živimo, radi sticanja jeftinih političkih poena, mogu sa lakoćom i bez ikakve lične odgovornosti iznositi kvalifikacije o ljudima i njihovim postupcima. I pored toga ne mogu da razumijem namjeru gospodina Bojovića da na ovakav način, ne birajući riječi kada sam ja u pitanju, nastupi kao neko ko je veći prijatelj ljudima koji žive na tom prostoru od mene. Podsjetiću ga da sam ja sa određenim prekidima cio život proveo u Šarancima. Oni koji stalno žive na ovom prostoru odlično znaju i pamte da li je "nezapamćen slučaj u prethodnim decenijama" da putevi budu zatvoreni tokom cijele zime. Znam da sve dobronamjerne pamćenje odlično služi i da bi mu rekli da je redovno održavanje krenulo posljednjih nekoliko godina, igrom slučaja kada je upravo moja malenkost na mjestu predsjednika opštine", navodi u reagovanju Vukićević.

Dodaje da "o kakvim mojim "osvetoljubivim" namjerama se radi najbolje svjedoči i najveća investicija realizovana na seoskom području u opštini Žabljak, vodovodu Šaranci, primarne mreže 12,5 kilometara i vrijednosti 340.000 eura".

"A najperfidniji dio moje osvete se ogledao u tome da smo mašinom u vlasništvu opštine svima besplatno iskopali i uredili kanale kojima su doveli vodu do svojih kuća. A dužina sekundarne mreže iznosi blizu deset kilometara. Osim ovoga, redovno održavamo asfaltni put kroz ovo područje, a uradili smo i oko tri kilometra novog asfaltnog zastora. Koliko su besmislene Vaše tvrdnje da se radi o osveti zbog izbornog rezultata, podsjetiću vas da DPS nije bio u prilici da pobijedi ni na jednim prethodnim izborima na ovom biračkom mjestu, pa se u Šarancima radilo na infrastrukturi jednako kao i u drugim sredinama. Što se tiče aktuelnog problema sa čišćenjem snijega planirano je da taj posao obavimo u narednih par dana. Nijesmo bili u prilici da to uradimo ranije isključivo zbog objektivnih okolnosti, prije svega kvarova na prilično dotrajaloj mehanizaciji i loših vremenskih prilika. A pripadnici naše Službe zaštite i spasavanja su nekoliko puta rizikujući sopstvenu bezbjednost, zbog ekstremnih vremenskih uslova, bili na ovom području i pomagali ljudima kojima je bila neophodna pomoć".

Vukićević je odgovarajući Bojoviću naveo i da nema namjeru "da komuniciram na nivou vašeg saopštenja, niti jednom riječju uvrijedim".

"Zamislite kako jednom odgovornom i poštenom čovjeku zvuče vaše riječi da je neko odavno dotakao samo dno i da čini štetu građanima Žabljaka. Ko radi mora da griješi, a ja sam svu svoju radnu i profesionalnu energiju usmjerio da uradim nešto dobro za ljude koji su ostali da žive na ovom prelijepom, ali i surovom prostoru. I za kraj, da se opet vratimo na teren dnevne politike. Podsjetiću vas da je DPS lista, sa mnom kao nosiocem, dva puta zavrijedila povjerenje većine mojih sugrađana. O tome da li sam odlazeći predsjednik, moraću vas razočarati i obavijestiti da je moj mandat i mandat lokalne vlasti shodno važećim propisima još punovažan do prve polovine sljedeće godine. A o tome imam li ili nemam čemu da se nadam na narednim lokalnim izborima, da li ću biti odlazeći, ostajući ili dolazeći predsjednik, odluku nećete donositi vi, već, eventualno građani Žabljaka, ali prije svega ja i niko drugi", zaključio je Vukićević.

Bonus video: