zahtijevaju reakciju nadležnih organa

Bošnjačka stranka: Građanski koncept Crne Gore ne smije dozvoliti ovakve sramne radnje

Oni su pozvali lokalnu vlast u Beranama i Vladu Crne Gore da se aktivno uključe u cijeli ovaj slučaj, jasno ga osude, a počinioce sudski procesuiraju

6817 pregleda 28 reakcija 28 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Bošnjačka stranka
Ilustracija, Foto: Bošnjačka stranka

Bošnjaška stranka osudila je ispisivanje grafita u Beranama, smatrajući da tim porukama neko želi da zastraši muslimane koji žive u tom gradu.

"Zastrašujuće poruke, od kojih se ledi krv u žilama, nažalost, ponovo su osvanule u Beranama. U 2021. godini mi i dalje svjedočimo monstruoznim radnjama, da neko priziva Srebrenicu, najveći genocid u Evropi nakon Drugog svjetskog rata. Građanski koncept Crne Gore, koliko god bio poljuljan danas, ne smije dozvoliti da ovakve sramne radnje prođu bez adekvatne reakcije nadležnih organa", naveli su oni u saopštenju.

Oni su pozvali lokalnu vlast u Beranama i Vladu Crne Gore da se aktivno uključe u cijeli ovaj slučaj, jasno ga osude, a počinioce sudski procesuiraju.

"Ipak, moramo konstatovati da je ispisivanje grafita Srebrenica, kao i drugih grafita koji asociraju na ubijanje Bošnjaka i Albanaca dokaz da kao društvo još uvijek nismo spremni da se suočimo s prošlošću i da ima pojedinaca u čijim glavama još uvijek dominiraju bolesni porivi", saopštili su iz Bošnjačke stranke.

Takođe su kazali da ih to neće uplašiti i da takve poruke ne smiju poremetiti prijateljske dnose koje oni gaje sa svojim komšijama drugih vjera i nacija.