"grafiti nisu slučajni"

NSD: Pokušaj retrogradne organizacije da novim podjelama zadrži i homogenizuje pripadnike manjina u svojim redovima

Nova srpska demokratija, kako kažu, želi slobodnu državu, jednake šanse za sve, “državu koju ćemo zajedno graditi i živjeti bolje, bez obzira na vjersku, nacionalnu, političku ili bilo koju drugu posebnost njenih stanovnika”

5642 pregleda 12 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Facebook
Ilustracija, Foto: Facebook

“Grafiti koji su juče pisani rukom ( ne) poznatog "autora" u Beranama nisu slučajno osvanuli baš uoči pompezno najavljenog kongresa DPS-a” - saopšteno je iz Opštinskog odbora Nove srpske demokratije u ovom gradu.

Oni kažu da grafiti predstavljaju “slamku spasa te retrogradne organizacije, na izmaku snage, koja pokušava da novim podjelama zadrži i homogenizuje pripadnike manjina u svojim redovima zbog nekakve opasnosti od velikosrpskog nacionalizma”.

“E pa gospodo, Srbi Crnu Goru vole svim srcem, bez interesa, za razliku od vas čija je ljubav prema CG srazmerna koristi koju od nje imate i ni gram više. Srbi ovo sigurno nisu pisali jer smo mi narod koji najbolje zna šta znači diskriminacija jer smo to na svojoj koži osjetili i ne želimo da se takve stvari u Crnoj Gori nikad više ponove bilo kom narodu ili pojedincu” - navodi se u reagovanju.

Nova srpska demokratija, kako kažu, želi slobodnu državu, jednake šanse za sve, “državu koju ćemo zajedno graditi i živjeti bolje, bez obzira na vjersku, nacionalnu, političku ili bilo koju drugu posebnost njenih stanovnika”.

“Zato pozivamo policiju da radi svoj posao,otkrije počinioce i nalogodavce ovog nedjela, kao i sličnih aktivnosti ranije u Beranama, Pljevljima i drugim gradovima” - zaključuju u OO NSD Berane.

Na napuštenoj zgradi aerokluba u Beranama juče su ispisani grafiti uvredljive nacionalističke sadržine. Slični grafiti i ranije su pisani na ovoj zgradi, uglavnom u predizbornim kampanjama, i uvijek prekrečeni.

Pred posljednje izbore u beranskim naseljima Talum i Hareme, većinski nastanjeni žiteljima islamske vjere, takodje su ispisani uvredljivi grafiti, a OO NSD je i tada pozvao policiju prema snimcima sa kamera identifikuje počinioce.

Policija to nikada nije do sada uradila.