"nema kohabitacije sa đukanovićem"

Zogović: Degutantno da se u građanske vrijednosti kune onaj ko je ukinuo većini građana sva prava

"Naivno je misliti da više iko na Zapadu može popiti limunadu ruskog imperijalizma, srpskog hegemonizma i državnih udara od kojih Crna Gora “štiti” svijet i budućnost čovječanstva, limunadu, smiješanu u transparentno stečenoj “ničijoj kući”, za koju zluradi kažu da pripada nekom olinjalom diktatoru sa dlakom vuka a repom lisice", istakao je Zogović

7766 pregleda 19 komentar(a)
Zogović, Foto: Savo Prelević
Zogović, Foto: Savo Prelević

Prevaziđena retorika (Mila) Đukanovića svakodnevno potvrđuje da odlazak Demokratske partije socijalista (DPS) u političku prošlost predstavlja realnost, a galopirajuće klizanje prema marginalizaciji neminovnost, ocijenio je Milun Zogović član Predsjedništva Demokratske narodne partije (DNP) i poslanik u Skupštini Crne Gore.

On navodi da se "retrogradnom, nacionalističkom i šovinističkom politikom nije moglo u Evropsku uniju".

"A Evropa se ne može dovijeka obmanjivati, kako je to činio Đukanović i njegovo privatno političko preduzeće. Degutantno je da se u građanske vrijednosti kune onaj ko je ukinuo većini građana sva prava sem prava na goli život. Onaj koji je: policiju, tužilaštvo, sudstvo, vojsku, pa i zdravstvo pretvorio u partijske ćelije, surovi je diktator a ne demokrata i građanista, kako Đukanović sebe naziva. Naivno je misliti da više iko na Zapadu može popiti limunadu ruskog imperijalizma, srpskog hegemonizma i državnih udara od kojih Crna Gora “štiti” svijet i budućnost čovječanstva, limunadu, smiješanu u transparentno stečenoj “ničijoj kući”, za koju zluradi kažu da pripada nekom olinjalom diktatoru sa dlakom vuka a repom lisice", istakao je Zogović.

On je predložio da uredništvo RTCG pošalje hitno snimak drugog dnevnika od 24. januara. državnoj televiziji Sjeverne Koreje.

"Kako bi se njihove kolege na vrijeme, na najbolji način pripremile za izvještavanje sa sljedećeg kongresa Radničke partije, gdje će, po mojim informacijama, u do kraja neizvjesnom ishodu, Kim Džong Un biti ponovo izabran, a ujedno će u demokratskoj proceduri izabrati i nove potpredsjednike. Time bi uredništvo RTCG, uz divljenje, dobilo i otvorenu političku podršku iz Sjeverne Koreje, koja bi mu mogla biti od presudnog značaja da i nakon reizbora savjeta RTCG zadrži kontrolu nad uređivačkom politikom partijskog glasila DPS-a", rekao je Zogović.

Dodaje i da "taman kada je narod počeo da diše, živi i osjeća slobodu, pojavi se Đukanović da brani građane od slobode".

"Vjerovatno je srpska Crkva uništila fabrike i ostavila ljude bez posla u Crnoj Gori? Možda se Crkvi sudilo u drugim državama za šverc cigareta? Da nije slučajno srpska Crkva vlasnik "ničije kuće" ispod Gorice, banaka i bankarskih računa, preko kojih je državna imovina presipana u privatne džepove? Je li srpska Crkva godinama komandovala javnom i tajnom policijom, koja je batinala, progonila, terorisala i hapsila građane, čuvajući jednoumlje da demokratija ni slučajno ne bi došla u Crnu Goru? Je li srpska Crkva hapsila i procesuirala građane, koji su dostojanstveno, mirnim litijama, koje su zadivile cijeli svijet, šetali put slobode?", rekao je Zogović.

On zaključuje da što prije shvatimo da nema kohabitacije sa Đukanovićem, Crna Gora će krenuti naprijed, a da se insistiranjem na kohabitaciji stvara utisak da Đukanović nije pobijeđen 30. avgusta "i usporava se rastakanje DPS-a. Đukanović je to prepoznao, pa zato i pojačava svoju šovinističku retoriku."

Preporučujemo za Vas