Predsjednik tivatskog parlementa odgovorio odbornicima DPS-a

Petković: Niti laju, niti im mlijeka daju dok se spremaju za Spuž

DPS je Petkovića prozvao da je “na sebi svojstven grub i nedozvoljen način uskraćivao opravdane proceduralne reakcije predsjednice Kluba odbornika DPS-a Jovanke Laličić” i da je “silom na sramotu, nastojao obezbijedi nedostajući kvorum za početak rada sjednice”

12202 pregleda 23 reakcija 23 komentar(a)
Petković, Foto: Opština Tivat
Petković, Foto: Opština Tivat

Predsjednik Skupštine Opštine Tivat dr Andrija Petković (BF) poručio je danas odborničkom klubu DPS-a u tivatskom parlamentu da se više ne pitaju ništa sa načinom vođenja tog grada, ali da i dalje pokušavaju da na sve načine naprave štetu za Tivat.

„Zatečeni zasluženim izbornim porazom, suočeni sa danima koji pred njima slijede, a koji su im sve samo ne svijetli, odbornici DPS-a polako postaju svjesni da se u Tivtu više ne pitaju ništa i da privilegije koje su do sad imali više za njih ne postoje. Zbog toga njihove tužbalice djeluju kao jeftino štivo koje u ovim tmurnim vremenima uveseljava narod“, saopštio je danas Petković, odgovarajući na prozivke koje mu je u subotu uputila predsjednica OO DPS Tivta i šefica odborničkog kluba te partije u SO Tivat Jovanka Laličić.

Laličič je pored ostaloga kazala da aktuelnom tivatskom vlašću koje čine građanske liste NP, BF i GB „upravljaju mentori iz Podgoirce“ i da su odbornici DPS napustili sjednicu SO u petak „iritirani prije svega, kontinuiranim nepristojnim ponašanjem predsjednika Skupštine.”

DPS je Petkovića prozvao da je “na sebi svojstven grub i nedozvoljen način uskraćivao opravdane proceduralne reakcije predsjednice Kluba odbornika DPS-a Jovanke Laličić” i da je “silom na sramotu, nastojao obezbijedi nedostajući kvorum za početak rada sjednice”.

Kvorum za održavanje sjednice aktuelnoj vladajućoj koaliciji kojoj je nedostajala jedna njena odbornica što se međuvremenu razboljela od korone, u petak su dali odbornici opozicionih SD i HGI a koje su inače, sa DPS-om, činile koaliciju koja je do izbora 30.avgusta vladala Tivtom, Petković je juče odbornicima DPS-a odgovorio da se “njihova korisnost u ovom trenutku može se okarakterisati kroz onu: „Niti laju, niti mlijeka daju“.

„Stepen beskorisnosti dojučerašnjih moćnika DPS Tivat, sazdan u trojstvu: Siniša Kusovac (bivši predsjednik Opštine), Ivan Novosel (bivši predsjednik SO), Jovanka Laličić (još uvijek predsjednica OO DPS Tivat) vidljiva je i reakcijom onih ispod čije su suknje izvirivali i još uvijek izviruju. Naime, beskorisni gubitkom vlasti u Tivtu, ovaj ne po dobrom čuveni trojac, lagano je na Kongresu interesne grupacije, istjeran i iz Glavnog Odbora DPS. Naravno jer nisu više u stanju da tivatsku zemlju podgoričkim moćnicima rasprodaju kao jeftinu prćiju, da opraštaju milionske dugove, da udomljavaju mamine i tatine sinove i raznorazne druge individue koji su u Tivat stigli poput kauboja koji su pohrlili u El Dorado, opijeni zlatnom groznicom. Da iz dana u dan nanose štetu građanima Tivta, koja se ogleda i u ogromnom dugu koji su ostavili u opštinskom budžetu. Zbog toga nikom, pa ni svojim podgoričkim nalogodavcima više nisu interesantni. A naravno i oni u čije su ime do juče harali Tivtom, svjesni su da će pomenuti „žestoki momci i dame“ tivatskog DPS-a uskoro odgovarati za nepočinstva. Dokaza je previše, svjesni su toga svi“, saopštio je Petković.

On naglašava da su tivatski DPS-ovci i danas zadržali jednu svoju osobinu „iz dana kad su bili neko i nešto, a to je da su i dalje štetni“.

„Ne samo zbog posljedica koje i danas trpi Opština Tivat, već i zbog činjenice da će, dok ne završe tamo gdje ih nadležni državni organi budu poslali, i dalje od Opštine Tivat i od države Crne Gore, u koju se kunu debljinom svog novčanika, primati bogate apanaže. Mi koji sada vodimo Opštinu Tivat i dalje sa nestrpljenjem očekujemo reakciju nadležnih i započinjanje procesa koji su samo pitanje dana.“- istakao je preedsjednik tivatskog parlamenta. Pretković podvlači da „žalopojke DPS kluba odbornika liče na vapaje stvorenja koji se nalaze u živom blatu i tonu sve dublje dok do kraja ne potonu.“ „A budući da su mnogo zanimljiviji sudskim državnim institucijama nego nama, naše bavljenje njima je Sizifov posao. Vrijeme je majstorsko rešeto i gospodu i gospođe iz DPS-a očekuje zaslužena kazna“, zaključio je predsjednik SO Tivat Andrija Petković.