Abazović o dešavanjima uoči izbora u NK: Policija, država i Vlada neće stati na jednu stranu

On je sve pozvao na mir i da izbori proteknu dostojanstveno i u fer uslovima

10943 pregleda 12 komentar(a)
Abazović, Foto: Savo Prelević
Abazović, Foto: Savo Prelević

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović je komentarišući dešavanja uoči izbora u Nikšiću kazao da ako neko očekuje da policija ili država ili Vlada stane samo na jednu stranu, to se neće desiti.

On je to kazao na pres konferenciji čija je tema zloupotreba donacije Evropske unije (EU) za obezbjeđivanje nabavke opreme za nadzor morske granice prema Hrvatskoj i Albaniji.

"Policija će postupati prema svima jednako", kazao je Abazović.

On je sve pozvao na mir i da izbori proteknu dostojanstveno i u fer uslovima.

"Nijesam primijetio da se tamo ozbiljnije nešto dešava, imamo sporadične incidente kao i u mjestima gdje nema izbora", kazao je on odgovarajući na pitanje povodom hapšenja djevojke koja je pomagala koalicija "Za budućnost Nikšića"..

Abazović je rekao da se trude da situaciju u Nikšiću drže pod kontrolom i mora postojati odgovornost obje strane.

"Ne branim policiju, ali ne mogu da branim ni neke političke aktere, ne mislim samo na koaliciju 'Za budućnost Nikšića'. Svi treba da doprinesu da se smanje tenzije u gradu, a ne da se povećavaju. Mi smo napravili tim koji može da doprinese boljoj kontroli. Identifikovan je veliki broj lica, koji potencijalno mogu da izazovu prijetnju, nacionalnu i vjersku mržnju sa obje strane", rekao je Abazović.

Kaže da nije tačna vijest da je poslanik DF-a uhapšen, ali pretresi mogu da se vrše, jer lica koja su bila sa njim su bezbjednosno interesantna.

"Znam za probleme u Cebntru bezbjednosti Nikšić, biće reforma čekamo da se stvari promijene. Sa smo išli jednom logikom koja je meni bliža, mislim da bi mnoge stvari do sada bile završene. Kolege političari koji optužuju za stanje u polciji i što nema smjena u policiji, mislim da treba da zakucaju na sopstvena vrata", poručio je Abazović.

Bonus video: