DPS i koalicioni partneri u Ulcinju traže hitnu sjednicu SO

"Sastanak je bio posvećen pripremama za nastupajuću sjednicu Skupštine opštine Ulicnj o izboru novog predsjednika Opštine Ulcinj, nakon isteka mandata aktuelnom predsjedniku Opštine zbog sticanja uslova za odlazak u starosnu penziju"

9642 pregleda 6 komentar(a)
Ulcinj (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Ulcinj (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Partije koje čine većinu u ulcinjskom parlamentu po hitnom postupku tražiće sazivanje sjednica Skupštine opštine kako bi bio izabran novi predsjednik Opštine Ulcinj.

Nakon istupanja Force iz koalicije, vladajuću većinu u lokalnom parlamentu čine odbornici Demokratske partije socijalista (DPS), Demokratske unije Albanaca (DUA), Demokratske partije (DP), Socijaldemokrata (SD) i Bošnjačke stranke (BS).

U zajedničkom saopštenju tih partija nakon sastanka se navodi da imaju većinu od 22 odbornika, od ukupno 33.

"Sastanak je bio posvećen pripremama za nastupajuću sjednicu Skupštine opštine Ulicnj o izboru novog predsjednika Opštine Ulcinj, nakon isteka mandata aktuelnom predsjedniku Opštine zbog sticanja uslova za odlazak u starosnu penziju", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje poziv je bio upućen i partiji Forca.

"Imajući u vidu da je Forca samu sebe isključila iz Koalicionog sporazuma, nakon večerašnjeg sastanka s tradicionalnim koalicionim partnerima, zauzet je jasan stav da se sprovedu sve aktivnosti u skladu s pravnim poretkom Crne Gore. To znači da će po hitnom postupku biti sazvana sjednica Skupštine opštine Ulcinj, te da će stabilna parlamentarna većina, koja broji 22 odbornika, izabrati novog predsjednika Opštine".

U saopštenju se podsjeća da je njihov zajednički kandidat Aleksandar Dabović.

"Tako zajednički nastavljamo odlučnu borbu za što bolju pripremu nastupajuće turističke sezone i ekonomski oporavak privrede, uprkos nemjerljivim izazovima uzrokovanim zdravstvenom krizom. Zato, prenosimo jasnu poruku svim građankama i građanima Ulcinja – nastavljamo još bolje i kvalitetnije, uvjereni u vašu podršku i zahvalni za dosadašnje povjerenje", zaključuje se u saopštenju DPS-a DUA-e, DP-a, SD-a i BS-a.

Bonus video: