"čudne namjere"

DPS: Ne dozvoljavamo da Ulcinjani budu taoci raskola u Forci

Iz ulcinjskog DPS-a su kazali da ponašanje Force posljednjih dana nije imanentno niti koalicionom partneru, niti vrijednostima koje je Forca u dosadašnjem periodu pokazivala

9311 pregleda 30 reakcija 11 komentar(a)
Foto: Demokratska partija socijalista
Foto: Demokratska partija socijalista

Ulcinjski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) saopštio je danas kako ne dozvoljavaju da građanke i građani Ulcinja budu taoci raskola u Forci.

"Današnje saopštenje političke partije Forca obiluje nejasnim pokušajem imputiranja Demokratskoj partiji socijalista pozicije u kojoj nikada nije i neće biti. DPS je u Ulcinju i mnogo šire prepoznata kao građanska partija koja nikada nije prebrojavala, već okupljala u svojim redovima sve građanke i građane, bez obzira na nacionalnu, vjersku i etničku pripadnost ili bilo koje drugo lično svojstvo. Tako je i danas i tako će biti ubuduće", naveli su iz ulcinjskog DPS-a.

Kazali su da ponašanje Force posljednjih dana nije imanentno niti koalicionom partneru, niti vrijednostima koje je Forca u dosadašnjem periodu pokazivala.

"Iznenađujuće, ali Forca je današnjim saopštenjem pokazala čudne namjere svog političkog djelovanja, apsolutno ne mareći za razvoj Ulcinja, niti za potrebu konsenzusa u aktuelnoj zdravstvenoj i ekonomskoj krizi. Današnjim saopštavanjem svoje vizije o kojoj do sada nijesmo znali, kategorički potvrđujemo da se vizije razvoja DPS i Force po pitanju Ulcinja u ovom trenutku apsolutno razlikuju", dodaju iz DPS-a.

Poručili su da "za razliku od Force" imaju jasnu viziju razvoja Ulcinja i uvažavanja svakog građanina pojedinačno, bez obzira kojoj političkoj partiji pripada, a tek ni kako se izjašnjava o intimnim pitanjima nacionalne, vjerske, etničke ili bilo koje druge pripadnosti.

"Dakle, svi smo u prilici da svjedočimo nekoj novoj viziji Force, nažalost. Ipak, neće biti dozvoljeno da raskol koji Forca ima u svojim redovima i samokandidovanje pojedinaca pred nastupajući Kongres Force bude prenijet van partijskog kruga te partije. DPS je bila i uvijek će biti spremna da rezultate svog rada testira kod građana Ulcinja, ali isto tako da u punoj mjeri poštuje većinsku volju birača u punom mandatu. Rezultat uspješnog rada u dosadašnjem mandatu potvrdio je 4.001 građanin Ulcinja, nasuprot kontinuiranom padu povjerenja birača u politiku Force u našem gradu", zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas