Forca: DPS potpisao ugovor za Kino salu u Ulcinju po neviđenom projektu

"I pored ovih nemalih poslova, uspjevaju da se pozabave unutrašnjim pitanjima druge partije čije je sjedište u Ulcinju i kojoj se odluke ne serviraju u koverti iz Podgorice", kazali su iz Force

4671 pregleda 44 reakcija 3 komentar(a)
Ulcinj, Foto: Shutterstock
Ulcinj, Foto: Shutterstock

Prvo su zvanično saopštili da nastavljaju razvoj Ulcinja sa tradicionalnim partnerima, a potom su potpisali i ugovor za Kino salu u Ulcinju po neviđenom projektu i sa sredstvima od prodaje zemljišta na Pristanu shodno budžetskoj namjeni, saopštila je Nova demokratska snaga Forca, u reagovanju na jučerašnje saopštenje Demokratske partije socijalista Ulcinj.

"I pored ovih nemalih poslova, uspjevaju da se pozabave unutrašnjim pitanjima druge partije čije je sjedište u Ulcinju i kojoj se odluke ne serviraju u koverti iz Podgorice", kazali su iz Force.

Oni su kazali da su tada potpisali sporazum i podržali kandidata sa vrha liste koji je imao najveći broj glasova a isti broj odbornika u Skupštini opštine Ulcinj.

"Ovo se razlikuje od sadašnje situacije sa kandidatima sa liste želja za jednogodišnji mandat na čelu izvršne vlasti u Opštini, o kojima je trebalo da odlučuje Podgorica shodno kriterijumima koje čak niko u opštinskom odboru ne zna, bez obzira na 4001 glasova sa kojima se diče", saopštili su iz Force.

Oni su dodali da i pored tolikog kapaciteta za razvoj, DPS nije našao za shodno da napiše bar jedno saopštenje u kancelarijama u Ulcinju ili bar da saopštenja prevedu na albanskom jeziku.

"Zbog dosljednosti sa onime što stoji u saopštenju da: 'DPS ima jasnu viziju razvoja Ulcinja i uvažavanja svakog građanina pojedinačno, bez obzira kojoj političkoj partiji pripada, a tek ni kako se izjašnjava o intimnim pitanjima nacionalne, vjerske, etničke ili bilo koje druge pripadnosti'", navode iz Force.

Oni su kazali da ne bježe od odgovornosti za bilo koju odluku od dana potpisavanja sporazuma sa DPS-om, a "pogotovu ne za odbranu kulturno-istorijske baštine u tvrđavi u Šasu, za zemljište na Mavrijanu koje je ostalo na raspolaganju Opštini Ulcinj, ni za spriječavanje zamjene Nikšićke šume sa maslinadom u Valdanosu, niti za fabriku bitumena u Krutama".

IZ Force su skrenuli pažnju da autori saopštenja "provjere matematiku jer u prethodnom saopštenju su naveli podršku 22 odbornika, a juče je saopšteno da je taj broj manji bar za jedan".

Bonus video: