Glavni grad: Od početka realizacije projekta PPOV imamo intenzivnu komunikaciju sa zvaničnim predstavnicima Botuna

"Navodni predstavnici Botuna koji se u toj ulozi pojavljuju unazad dvadesetak dana, jasno žele da opstruiraju i politizuju realizaciju ovog najznačajnijeg projekta, ne samo za Podgoricu, nego i Crnu Goru"

5160 pregleda 2 komentar(a)
Foto: PG Biro
Foto: PG Biro

Glavni grad od početka realizacije projekta postorjenja za prečišćavanje otpadnih voda ima intenzivnu komunikaciju sa zvaničnim predstavnicima Botuna.

U reagovanju na navode SNP-a, iz Glavnog grada navode da su izašali u susret svim zahtjevima predstavnika lokalne zajednice, uključujući i izgradnju podvožnjaka vrijednog 800.000 eura.

"Takođe, na njihov dodatni, nedavno upućen, zahtjev da se izgradi alternativna saobraćajnica, iz Glavnog grada promptno je odgovoreno i krenulo se u realizaciju istog, ali je nekoliko mještana Botuna, koji Glavnom gradu nijesu od ranije poznati kao predstavnici građana tog dijela grada, blokiralo radove i tako spriječilo da se udovolji njihovom ranijem zahtjevu. Nakon toga, gradonačelnik Vuković je odmah primio na razgovor grupu građana iz Botuna i u otvorenom i konstruktivnom dijalogu saopštio da gradska uprava želi da bude dio rješenja i da pronađe adekvatan i prhvatljiv način u odnosu na njihove realne zahtjeve, kako bi se nastavila realizacija projekta sistema sakupljanja i prečišćavanja otpadnih voda u Podgorici", navodi se u reagovanju.

Dodaju da se tada "uočava da je navodni problem potpuno drugačije prirode".

"Čemu u prilog nedvosmisleno govori i krajnje nerealan i neozbiljan zahtjev koji se odnosi na izmjenu lokacije na kojoj će se graditi buduće postorojenje. Naglašavamo da su odgovorni predstavnici Glavnog grad na bazi činjenica i argumenata objasnli razloge zbog kojih je takav zahtjev apsolutno neprihvatljiv, na šta je jedan dio mještana Botuna odgovorio upućivanjem najprizemnijih i najvulgarnijih uvreda na račun Gradonačelnika i uprave Glavnog grada. Očigledno potpomognuti i ohrabreni populističkim istupima ministra Ratka Mitrovića, te izjavama predstavnika određenih političkih partija, među kojima se posebno ističe SNP, navodni predstavnici Botuna koji se u toj ulozi pojavljuju unazad dvadesetak dana, jasno žele da opstruiraju i politizuju realizaciju ovog najznačajnijeg projekta, ne samo za Podgoricu, nego i Crnu Goru, što im svakako neće poći za rukom", zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: