Krivokapić pozvao na smirivanje tenzija u NK: Nadležni da pronađu krivce za incidente

"Građani Nikšića, ja kao Nikšićanin, a sticajem okolnosti i kao premijer, dijelim sa svim građanima Crne Gore zabrinutost zbog nemilih dešavanja kada je došlo do povrede mladića Trebješanina i starca Mušikića"

53077 pregleda 652 reakcija 92 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Krivokapić, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić pozvao je sve u Nikšiću na smirivanje tenzija, a nadležne institucije da pronađu one koji su krivi za incidente koji su se prethodnih dana desili u gradu pod Trebjesom.

"Građani Nikšića, ja kao Nikšićanin, a sticajem okolnosti i kao premijer, dijelim sa svim građanima Crne Gore zabrinutost zbog nemilih dešavanja kada je došlo do povrede mladića Trebješanina i starca Mušikića. Pozivam vas da se, kao što je u tradiciji Nikšića, vratite svojim načelima u kojima dominira sloga i zajedništvo, jer ćemo se sretati u ljubavi i radosti i nakon ovih izbora", kazao je Krivokapić u online uključenju na konferenciji za novinare koju je organizovala Demokratska Crna Gora povodom dešavanja u Župi.

Krivokapić je kazao da izbori treba da budu praznik demokratije, a ne bijesa i arogancije.

"Pozivam nadležne da što prije procesuiraju ove slučajeve i time dokažu da institucije brinu o građanima. Ja kao premijer insistiram na preventivno djelovanje institucija. Sloboda izbora je lično pravo, a ovi izbori treba da budu istinski dokaz demokratije. Nadam se da je to u Nikšiću, slobodarskom gradu, oduvijek bilo tako i u buduće da će biti tako", poručio je Krivokapić.

Bonus video: