Milačić: Ponašanje Pejovića je dio predizborne kampanje DPS, cilj je pokušaj destabilizacije Vlade i vlasti

"Uže gledano, cilj ove Pejovićeve, po društvo opasne, predstave jeste i predizborni uticaj i dodatno disciplinovanje radnika u njegovoj povezanoj firmi u Nikšiću, Boksitima"

11814 pregleda 171 reakcija 53 komentar(a)
Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Ponašanje vlasnika Uniprom KAP-a, Veselina Pejovića, dio je klasične predizborne kampanje Demokratske partije socijalista (DPS) za izbore u Nikšiću sa ciljem pokušaja destabilizacije Vlade Crne Gore i vlasti uopšte, kako bi se preko leđa radnika pokupili jeftini politički poeni, saopštio je danas Marko Milačić, predsjednik Prave Crne Gore i član Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije Skupštine Crne Gore.

"Uže gledano, cilj ove Pejovićeve, po društvo opasne, predstave jeste i predizborni uticaj i dodatno disciplinovanje radnika u njegovoj povezanoj firmi u Nikšiću, Boksitima. Pejović je na sjednicu Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije došao sa jasnim planom, unaprijed napisanim govorom, tako da nema nikakve dileme da je riječ o izrežiranom scenariju sabotaže ekonomsko-političkog života Crne Gore. U maniru klasičnog goniča robova, Pejović se zarad sopstvenih i interesa njegovih političkih nalogodavaca, prema 600 radnika odnosi kao prema taocima, koji su, sa svojim porodicama, kolateralna šteta opasnog hira jednog biznismena i njegovih političkih mentora. Umjesto da, u skladu sa elementarnom pristojnošću čovjeka i poslodavca, sasluša predstavnike naroda u Parlamentu, u pomenutoj Komisiji, te ispravi spočitane nepravilnosti i nezakonitosti, Pejović je izabrao predizborni cirkus", istakao je Milačić.

On je dodao da javnost može samo zamisliti kako se Pejović ponaša i ophodi prema radnicima van domašaja kamera kada se na ovaj način javno igra sa sudbinama 600 porodica sopstvene firme.

"Pejović mora da zna da ova Crna Gora nije ona od prije 30. avgusta i da to što je navikao na sistemski podržano bahaćenje i njegovo aminovanje bivše parlamentarne većine, više nije moguće i nećemo tolerisati. Ucjene poslodavca, na štetu države i radnika, bilo da ih je jedan, šest stotina ili deset hiljada, ne smiju i neće biti dozvoljene, a činjenica da je riječ o poslodavcu sa osnovanim sumnjama u porijeklo stečene imovine samo dodatno pojačavaju potrebu da se njime pozabavi uskoro oslobođeno tužilaštvo", rekao je Milačić.

Bonus video: