"ulazi ko hoće bez pcr testa i kontrole"

SD: Crna Gora u crnom, Vlada čeka izbore

"Premijer koji sramno i konstantno krši sve moguće mjere, kao i čitava svita iz Vlade, izveli su vojsku na ulice. I još se pitaju zašto su građani revoltirani"

8835 pregleda 36 reakcija 35 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate
Foto: Socijaldemokrate

Nakon što je iz Instituta za javno zdravlje ranije danas saopšteno da je od posljedica koronavirusa u Crnoj Gori preminulo još 18 pacijenata, iz Socijaldemokrata su reagovali upitavši da li u Vladi postoji neko da u sebi prepozna odgovornost za trenutnu epidemiološku situaciju koja je, kako su kazali, katastrofalna.

"Crna Gora je danas, bez pretjerivanja, zavijena u crno. Preminulo je gotovo 20 ljudi za jedan jedini dan od koronavirusa, a Vlada ne da ne zatvara granice, nego iz Regiona ulazi ko hoće bez PCR testa i bilo kakve kontrole. Dok nam groblja više ne mogu primati najmilije, Vlada nam, izgleda i dalje čeka nešto, a to nešto su nikšićki izbori. Premijer koji sramno i konstantno krši sve moguće mjere, kao i čitava svita iz Vlade, izveli su vojsku na ulice. I još se pitaju zašto su građani revoltirani. Ako ne znaju, evo mi ćemo im reći: jer je preko hiljadu porodica iz Crne Gore ojađeno za sva vremena, a vi se i dalje gospodo igrate poštovanja-ne poštovanja mjera. Ima li ikoga u Vladi da u sebi prepozna odgovornost za ovu katastrofu koja nas je zadesila: od nepoštovanja mjera do njihove selektivne primjene i kalkulisanja sa donacijama? Ima li, gospodo, iko među vama prepozna sopstveni udio u svemu što nam se dešava? I, u krajnjem, imate li makar toliko etike i morala da makar sad zatvarate i spašavate što se spasiti može, ili ste nepokolebljivi u namjeri da držite granice otvorenim do granice nemogućeg i nerealnog? Ima li ova zemlja Vlade", zaključuje se u saopštenju.  

Preporučujemo za Vas