traže reakciju tužilaštva

DNP: Procesuirati one koji su na Cetinju održali čas mržnje

Iz Demokratske narodne partije pozvali da se "konačno stane na kraj svakom obliku nasilja"

9071 pregleda 14 komentar(a)

Demokratska narodna partija (DNP) pozvala je tužilaštvo da hitno reaguje i procesuira one koji su danas na Cetinju "održali čas mržnje".

"Demokratska narodna partija dužna je reagovati na posledice današnjeg neprijavljenog okupljanja na Cetinju u organizaciji fakulteta za crnogorski jezik i književnost. Svjedoci smo da su u prijestonici Crne Gore nedavno okupljeni građani uklonili vijenac koji su na grob kralja Nikole nedavno položili predstavnici Vlade Crne Gore obilježivši na taj način 100 godina od njegove smrti. Danas, na Cetinju otišlo se i korak dalje, pa smo mogli vidjeti slike divljaštva i huliganstva. Naime, vidjevši da je ispred zgrade Ministarstva kulture došlo do okupljanja grupe građana, profesor i državni sekretar Dragan Koprivica izašao je ispred zgrade kako bi pozvao organizatore okupljanja na razgovor", navodi se u saopštenju DNP-a.

Na pruženu ruku i riječi razuma, kako su kazali, odgovor okupljenih bile su kamenice upućene ka Koprivici, a potom i nasilan upad u prostorije ministarstva.

"Demokratska narodna partija poziva tužilaštvo da hitno reaguje i procesuira one koji su danas na Cetinju održali čas mržnje, i svoje zahtjeve ili kako su danas istakli okupljeni pravdu, tražili kamenicama i upotrebom gole sile. Zahtijevamo da odgovorne procesuirate i da se konačno stane na kraj svakom obliku nasilja, jer smo svi svjedoci izuzetno zapaljive atmosfere i podjela u društvu. Odgovornost je na tužilaštvu i pravosudnim organima", zaključuje se u saopštenju.