Brajović: Husović nesebično davao sebe za interese države i građana

Predsjednik SD-a istakao da je nemjerljiv doprinos koji je Husović dao u borbi za prava bošnjačkog naroda

2457 pregleda 6 komentar(a)
Brajović, Foto: Socijaldemokrate
Brajović, Foto: Socijaldemokrate

Predsjednik Socijaldemokrata Ivan Brajović uputio je porodici Husović, rukovodstvu i članstvu Bošnjačke stranke telegram saučešća povodom smrti Rafeta Husovića, utemeljivača i dugogodišnjeg predsjednika Bošnjačke stranke i bivšeg potpredsjednika Vlade.

“S tugom i poštovanjem opraštam se od mog iskrenog prijatelja Rafeta. Bio je jedan od najupornijih boraca za demokratsku, multinacionalnu, multivjersku, evropsku Crnu Goru. Na putu kojim smo zajedno prolazili nesebično je davao sebe za interese države Crne Gore i svih njenih građana. Doprinos koji je dao u borbi za prava bošnjačkog naroda je nemjerljiv. Rafet Husović je bio čovjek koji je uvijek plijenio pozitivnom energijom. I u najtežim trenucima, u borbi sa teškom bolešću, bio je spreman da ohrabri ljude oko sebe i vjerovao u bolje sjutra", naveo je Brajović u telegramu.

Husovićeva skromnost i plemenitost, kako je kazao, u svim ljudima koji su imali priliku da ga upoznaju dovodila je do potrebe da budu bolji. "Čast mi je što sam imao priliku da sarađujem sa Rafetom Husovićem, smatram ga svojim prijateljem i da se zajedno sa njim borim za našu jedinu Crnu Goru. Neka mu je vječna slava i hvala”, zaključio je predsjednik SD-a.

Bonus video: