Mitrović: Ministarstvo dalo saglasnost za zapošljavanje

"Što se mene tiče i Opšte bolnice Nikšić na čijem sam čelu, sve je čisto urađeno – i pred ljudima, i pred zakonom, jer za konkurs za svako radno mjesto koje je raspisano postoji, između ostalih uslova, i saglasnost Ministarstva zdravlja Crne Gore i Agencije za antikorupciju“

12532 pregleda 17 komentar(a)
Mitrović, Foto: Demokratska Crna Gora
Mitrović, Foto: Demokratska Crna Gora

Ministarstvo zdravlja je, imajući u vidu epidemiološku situaciju i potrebe zdravstvenog sistema, svim zdravstvenim ustanovama davalo saglasnost za zapošljavanje neophodnog medicinskog kadra, saopštili su iz Demokratske Crne Gore.

Demokratska partija socijalista (DPS) pozvala je u utorak Tužilaštvo da ispita kršenje Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja koje se, kako tvrde, sprovodi u Opštoj bolnici Nikšić.

Iz nikšićkog odbora DPS-a su kazali da, nekoliko dana pred izbore, direktor Opšte bolnice u Nikšiću i predsjednik Opštinskog odbora Demokrata Marko Mitrović raspisuje oglase i zapošljava nemedicinski i tehnički kadar, što je u suprotnosti sa zakonom.

Mitrović je u reagovanju naveo da je riječ o politikantskim, besprizornim i neutemeljenim tvrdnjama onih koji su u Nikšiću, Crnoj Gori, i širom međunarodne zajednice prepoznati kao simbol za partijsko zapošljavanje, nepotizam, korupciju, organizovani kriminal.

"Što se mene tiče i Opšte bolnice Nikšić na čijem sam čelu, sve je čisto urađeno – i pred ljudima, i pred zakonom, jer za konkurs za svako radno mjesto koje je raspisano postoji, između ostalih uslova, i saglasnost Ministarstva zdravlja Crne Gore i Agencije za antikorupciju“, saopštio je Mitrović.

On je kazao da je Ministarstvo zdravlja, imajući u vidu epidemiološku situaciju i potrebe zdravstvenog sistema, svim zdravstvenim ustanovama davalo saglasnost za zapošljavanje neophodnog medicinskog kadra.

"Takođe je direktorica Doma zdravlja u Nikšiću koja je kandidatkinja za odbornicu na listi DPS-a dobila saglasnost i realizovala nova zapošljavanja“, dodao je Mitrović.

On je kazao da je, kada je preuzeo funkciju direktora, u bolnici falilo i medicinskog i nemedicinskog kadra.

"Toliko da nije bilo osoblja ni da se smjene pokriju, a već posle nepunih mjesec dana od mog izbora sam učinio takvu reorganizaciju rada u Covid centru da sad imamo medicinskog tehničara koji je uvijek prisutan i vrši monitoring najtežih pacijenata u Covid C zoni, zatim da sada u svakom odjeljku Covid zone i u svakoj smjeni ima po jedna medicinska sestra više“, istakao je Mitrović.

Pandemija koronavirusa je, dodaje on, samo ogolila katastrofalnu kadrovsku politiku koju je prethodni DPS direktor vodio 15 godina.

Mitrović je kazao da su raspisane dvije specijalizacije za infektivne bolesti da ne bi jedan ljekar radio u toku epidemije, kao i da je pri OB Nikšić formirana dnevna bolnica u područnoj jedinici Zavrh Osnovne škole „Braća Ribar“ sa 30 kreveta, sa svim pratećim mobilijarom koji je od pomoći prilikom liječenja kovid pacijenata.

"Zbog sveukupne situacije epidemiološke i velikih potreba kako za medicinskim tako i za nemedicinskim kadrom smo uz saglasnost Ministarstava i ASK raspisali konkurs na kom će najbolji dobiti šansu, a ne najpodobniji“, naglasio je Mitrović. Mitrović je kazao da je objašnjenje bio dužan pacijentima i Nikšićanima, „a ne nikako manipulantima iz OO DPS“.

"Njima će najbolji odgovor biti razultati mog rada i nastavak odgovornog, humanog i domaćinskog vršenja funkcije na kojoj se nalazim“, zaključio je Mitrović.

Bonus video: