Knežević: Vukšić nije izbjegao nijedan odgovor, pitanja o narko klanovima nijesu postavljena

On je kazao da se Odbor saglasio da se pitanja o narko klanovima i slična njima postave Vukšiću kad se bude raspravljalo o njegovoj kandidaturi i davanju mišljenja

32690 pregleda 38 reakcija 42 komentar(a)
Knežević, Foto: Savo Prelević
Knežević, Foto: Savo Prelević

Vršilac dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejan Vukšić na jučerašnjoj sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu nije izbjegao nijedan odgovor na postavljena pitanja, kazao je predsjednik tog skupštinskog tijela, Milan Knežević.

Iz Agencije su ranije saopštili da Vukšić nije odbio da odgovori na pitanja predstavnika Pokreta za promjene (PzP) jer ona nijesu postavljena, niti razmatrana na sjednici Odbora.

“S obzirom na to da se ne radi o informacijama koje podliježu Zakonu o parlamentarnom nadzoru, a da bih prekinuo sve moguće medijske spekulacije na ovu temu, saopštavam da na jučerašnjoj sjednici Odbora Vukšić nije izbjegao nijedan odgovor na postavljena pitanja, a da pitanja člana odbora iz PZP-a o narko klanovima nijesu postavljena”, naveo je Knežević u reagovanju.

On je kazao da se Odbor saglasio da se pitanja o narko klanovima i slična njima postave Vukšiću kad se bude raspravljalo o njegovoj kandidaturi i davanju mišljenja.

“Kako će se članovi Odbora, a kasnije i poslanici, izjašnjavati o kandidaturi Vukšića za direktora ANB-a, nije u nadležnosti predsjednika Odbora i stvar je političke procjene na koju svaki član Odbora i poslanik u Skupštini imaju pravo”, zaključio je Knežević.

Bonus video: