"o tome će biti više razgovora narednih dana"

Mandić: Krivokapić otvorio temu mogućnosti rekonstrukcije Vlade

On je rekao da pošto se u tužilaštvu, a posebno u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) nalazi dvor koji služi predsjedniku Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) Milu Đukanoviću i njegovoj porodici, neophodne su reforme

73569 pregleda 884 reakcija 173 komentar(a)
Mandić, Foto: Biljana Matijašević
Mandić, Foto: Biljana Matijašević
Ažurirano: 20.03.2021. 19:31h

Premijer Zdravko Krivokapić otvorio je temu mogućnosti rekonstrukcije Vlade, saopštio je predsjednik Nove srpske demokratije (NSD) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić nakon sastanka sa predsjednikom Vlade Crne Gore Zdravkom Krivokapićem.

On je kazao da će o tome biti više razgovora narednih dana.

Rekao je i da će narednih dana pokrenuti inicijativu da se održi sastanak predsjednika stranaka parlamentarne većine kako bi vidjeli kako da se Skupštini vrati neophodna snaga koja joj pripada.

Mandić je kazao da su na sastanku konstatovali da postoji parlamentarna kriza.

Povezani članci

19. Mart 2021.

Krivokapić pozvao na sastanak lidere DF-a i SNP-a

"Sada su se pojavile ideje da tužilačke zakone treba usvojiti u nekom drugom obliku. Poznat je naš stav da nećemo glasati ni o čemu dok se tužilački zakoni ne usvoje", istakao je Mandić.

On je podsjetio da su, pri potpisivanju predloga tih zakona, dogovorili da će glasati za njih nezavisno od pritiska koji se vrš.

"I mi imamo pravo da kao nezavisna i suverena država donosimo zakone onako kako procjenjuje njen parlament i poslanici. To je ono rješenje koje bi bilo najpravičnije. Mi smo pristali na ono što su nam predlagale kolege iz parlamentarne većine, da se do 18. marta, kada će biti zakazana nova Skupština, samo kao formalnost čeka mišljenje Venecijanske komisije, ali da se niko ne želi odreći te suverenosti i potrebe da sami uređujemo našu zemlju u skladu sa procjenama koje imamo”, rekao je Mandić.

On je rekao da pošto se u tužilaštvu, a posebno u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) nalazi dvor koji služi predsjedniku Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) Milu Đukanoviću i njegovoj porodici, neophodne su reforme i sve dok se tužilaštvo ne bude osposobilo za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, neće biti značajnijih promjena u Crnoj Gori

"Sastanak je bio dobar zato sto smo otvoreno razgovarali. Narednih dana iniciraćemo sastanak sa predsjednicima parlamentarnih stranaka kako bi definisali način izlaska iz parlamentarne krize", kazao je Mandić novinarima ispred zgrade Vlade.

Dodao je da je sa premijerom razgovarao i o boljim odnosima u regionu, da se riješi pitanje državljanstava ljudi koji dugi niz godina žive u Crnoj Gori.

"Dok su oni koji glasaju za DPS bez ikakvih problema dobijali državljanstvo i lične karte, dotle je na desetine hiljada drugih građana koji su procijenjeni kao pripadnici srpske zajednice diskriminisani”, rekao je Mandić.

Krivokapić je danas razgovarao i sa liderom Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera DF Milanom Kneževićem.

Knežević je rekao da bi Krivokapić sjutra trebalo da se sastane sa liderom Pokreta za promjene (PzP) Nebojšom Medojevićem, predsjednikom Demokratske Crne Gore Aleksom Bečićem i predsjednikom Građanskog pokreta URA Dritanom Abazovićem.