Knežević: Situacija se promijenila nakon izbora u NK, Krivokapić postao politička ličnost, nemamo ništa protiv

Saopštio je da tužilački zakoni ne predstavljaju nikakav personalni odnos ni prema glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću, niti bilo kome u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT), već "našu obavezu prema Evropskoj komisiji"

46694 pregleda 60 reakcija 58 komentar(a)
Knežević, Foto: Biljana Matijašević
Knežević, Foto: Biljana Matijašević

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević je nakon sastanka sa premijerom Zdravkom Krivokapićem kazao je da se situacija značajno promijenila nakon nikšićkih izbora jer je Krivokapić postao politička ličnost, i da oni protiv toga nemaju ništa, ali ne odražava ono što se desilo nakon 30. avgusta i način na koji je fornirana koaliciona lista.

Povezani članci

19. Mart 2021.

Krivokapić pozvao na sastanak lidere DF-a i SNP-a

Knežević je saopštio da tužilački zakoni ne predstavljaju nikakav personalni odnos ni prema glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću, niti bilo kome u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT), već "našu obavezu prema Evropskoj komisiji".

"Prema onome što sam vidio u novinama, u značajnoj mjeri su ugrađeni elementi iz nacrta zakona koje smo predložili. Ostajemo pri tome da je neophodno da sprovedemo reformu u tužilaštvu i nećemo glasati ni o čemu u Skupštini pa ni o budžetu dok se tužilački zakoni ne usvoje. Naravno ostajemo otvoreni za razgovor, da se nađu adekvatna i prihvatljiva rješenja u pravcu istinske borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije", rekao je Knežević.

On je dodao da se nada da će razgovore nastaviti kako bi prevazišli parlamentarnu i krizu u Vladi.

"Ovo je tek prva faza razgovora i očekuju nas naredni sastanci i ako budemo što više razgovarali naći ćemo neki prihvatljivi model djelovanja. Nijesmo razgovarali o Agenciji za nacionalnu bezbjednost (ANB) ali sve ono što se desilo juče zahtijeva mnogo ozboljniji pristup svih aktera sektora bezbjednosti i izvršne vlasti. Ne smatram da se desila neka spektakularno skandalozna aktivnost, ali jesu propusti koje treba ispraviti. Koliko sam shvatio Vukšića (Dejan Vukšić, v.d. direktora ANB), radi se o propustu njegovih saradnika zato je potrebno još jedno kontrolno saslušanje", zaključio je Knežević.

Vukšić se sinoć nije oglašavao u vezi sa skandalom mogućeg odavanja tajnih podataka jedne zemlje članice NATO, a nakon što je okončana višesatna sjednica skupštinskog Odbora za odbranu i bezbjednost na kojoj je članovima dostavio i imena stranih i domaćih tajnih agenata i detalje tajnih operacija jedne strane službe.

Knežević je rekao da bi Krivokapić sjutra trebalo da se sastane sa liderom Pokreta za promjene (PzP) Nebojšom Medojevićem, predsjednikom Demokratske Crne Gore Aleksom Bečićem i predjsednikom Građanskog pokreta URA Dritanom Abazovićem.

Bonus video: