Knežević: Krivokapić spreman da nam ponudi potpredsjednička mjesta

"Odbio sam da budem kandidat za ta mjesta jer nije suština u personalnim rješenjima već uključivanje parlamentarne većine u izvršnu vlast", istakao je Knežević

51434 pregleda 993 reakcija 82 komentar(a)
Knežević i Mandić, Foto: Savo Prelević
Knežević i Mandić, Foto: Savo Prelević

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić kazao je na današnjoj pres konferenciji da je tokom jučerašnjeg razgovora premijeru Zdravku Krivokapiću skrenuo pažnju da o rekonstrukciji Vlade treba prvo da razgovara parlamentarna većina, te da je zato inicirao sastanke predsjednika partija koje čine većinu.

Dodao je da je zasad najvažnije da će parlamentarna većina veoma temeljito prodiskuvati o rekonstrukciji i donijeti odluku vezano za ovu Vladu, koja zavisi od 41 poslanika u parlamentu.

Knežević, koji se takođe juče sastao sa premijerom, kazao je da je Krivokapić rekao da je spreman da im ponudi određena potpredsjednička mjesta.

"Odbio sam da budem kandidat za ta mjesta, jer smatram da nije suština u personalnim rješenjima, već u uključivanju parlamentarne većine u izvršnu vlast kako bismo prevazišli parlamenatrnu krizu i krizu Vlade i da bi trebalo da se u toj Vladi nađu i ljudi iz DF-a, SNP-a i svih činilaca parlamentarne većine shodno njihovoj snazi i zastupljenosti. Imamo novu zakonitost i nema potrebe da se sad pravimo da 'nijesmo odavde' jer je Krivokapić postao politička ličnost izlaskom na izbore u koaliciji sa Aleksom Bečićem u Nikšiću, da on tamo ima dva odbornička mandata da je jedan od njegovih ministara tamo bio šef izbornog štaba", rekao je Knežević i ponovio da nema ništa protiv toga ali da to znači nova pravila i nove standarde, kao i to da je potrebno riješiti parlamentarnu krizu "jer u ovom trenutku nemamo nijedan zakonski predlog iz Vlade".

Mandić je ponovio da DF neće glasati ni za jedan Vladin predlog dok se ne izglasaju tužilački zakoni.

"Biće kolegijum predsjednika Skupštine i tu će krenuti prvi krug razgovora predstavnika većine o prevazilaženju parlamentarne krize", rekao je on.

Bonus video: