Bečić: Neću dozvoliti kršenje Poslovnika, podizanje tenzija i produkovanje loše atmosfere

"Ako je koleginica Vuksanović Stanković razumjela drugačije ili ako je imala bilo kakvu nelagodu zbog nedobronamjernih i zluradnih tumačenja, svakako joj se izvinjavam, ali namjere su bile najbolje"

18903 pregleda 41 reakcija 41 komentar(a)
Bečić, Foto: Skupština Crne Gore
Bečić, Foto: Skupština Crne Gore

Prosto je za nevjerovati do kojih granica ide nedobronamjernost i zluradost pojedinaca u tumačenju današnje konverzacije između mene i uvažene koleginice Vuksanović Stanković u Skupštini Crne Gore, saopštio je danas na Tviteru Aleksa Bečić, predsjednik Skupštine Crne Gore.

"Moja politička sugestija je bila isključivo dobronamjerna, i sa ciljem poštovanja Poslovnika, spuštanja tenzija i njegovanja pozitivne atmosfere u radu samog Parlamenta. Ako je koleginica Vuksanović Stanković razumjela drugačije ili ako je imala bilo kakvu nelagodu zbog nedobronamjernih i zluradnih tumačenja, svakako joj se izvinjavam, ali namjere su bile najbolje. To je jasno svima koji realno i dobronamjerno sagledavaju, a o onima drugima neću trošiti riječi, jer oni su sami sebi dovoljni. Kršenje Poslovnika, podizanje tenzija i produkovanje loše atmosfere u radu Parlamenta neću dozvoliti ni poslanicama, ni poslanicima", napisao je Bečić na Tviteru.

Aleksa Bečić
foto: Printscreen

Socijaldemokratska partija (SDP) i Socijaldemokrate Crne Gore (SD) optužile su ranije danas Bečića za seksističko ponašanje prema poslanici SDP Draginji Vuksanović Stanković.

Tokom poslaničkih pitanja ministrima, Bečić je u jednom trenutku obraćajući se Vuksanović Stanković kazao "ponedjeljak je, počinje radna nedjelja, ne stoji vam kad ste nervozni".

Vuksanović Stanković je odgovorila Bečiću da mu "ne stoji da bude predsjednik Skupštine" u odnosu na način kako se ponaša prema njoj.

Bonus video: