Demokrate Bar: Javni funkcioner ne može sklapati bilo kakav poslovni aranžman sa opštinom

"I to je Vaša javna funkcionerka i koleginica iz Odbora za planiranje, uređenje prostora i komunalno-stambenu djelatnost, morala znati, jer se upravo njenim prisustvom i učešćem na konkursu čitav postupak može smatrati diskutabilnim iz više razloga koje smo već istakli", kazali su iz Demokrata

17854 pregleda 47 reakcija 5 komentar(a)
Barske Demokrate, Foto: Demokratska Crna Gora
Barske Demokrate, Foto: Demokratska Crna Gora

Djeca s posebnim potrebama čekaju na svoj objekat duže od 10 godina, stoga, vjerujemo da bi se obradovala bilo kakvom pristojnom objektu, pa i da ne liči na vilu za najbogatije kakvu je projektovala vaša funkcionerka, kazali su iz barskog odbora Demokrata.

Oni su reagovali na navode Opštine Bar da je konkurs za ovaj objekat sproveden u skladu sa zakonom te da Demokrate pokušavaju da iskonstruišu aferu.

Ističu da su navodi da je predsjednik žirija figurativno rečeno "pao sa neba" i "da nije znao da se iza rješenja pod oznakom S(SENAD) A(ANDREA) D(DINO)O30 krije rješenje njegove partijske i opštinske koleginice, Andree Pajković, nemojte nama objašnjavati, već nadležnim organima koji će utvrđivati sve činjenice u vezi sa konkursom."

Dodaju da ne fabrikuju, već pozivaju da se ispitaju sve činjenice i okolnosti i da je apsolutno jasno da javni funkcioner ne može sklapati bilo kakav poslovni aranžman sa opštinom.

"Iz prostog razloga što njegov privatni interes ne smije preovladati nad javnim. I to je Vaša javna funkcionerka i koleginica iz Odbora za planiranje, uređenje prostora i komunalno-stambenu djelatnost, morala znati, jer se upravo njenim prisustvom i učešćem na konkursu čitav postupak može smatrati diskutabilnim iz više razloga koje smo već istakli. I na kraju, poštovana gospodo, nijesmo mi zaustavljali proces izgradnje 10 godina već vi i nije nama stalo do nagrade od 4000 eura već vama i vašoj funkcionerki, da vam do kraja budemo potpuno jasni", piše u obraćanju Demokrata.

Dodaju da je, izgleda, po difoltu prošao rad koji "puni oko" kako onima koji projektuju samo objekte sličnog izgleda, tako i žiriju kojem skromnije varijante nisu u domenu.

"I u tome ih podržavamo, jer posle čekanja od 10 i više godina i ne treba da budu. Problem kao što smo već istakli nije u idejnom rješenju, već u odabiru istog i beskrupoloznosti i osjećaja barskih funkcionera za ugradnju i kada je u pitanju najosjetljivija tačka našeg društva", objašnjavaju barske Demokrate.

Ponovili su da oni nisu adresa za pravdanje, već nadležni organi, koje još jednom pozivaju da provjere kompletan konkurs i dodjelu nagrade od 4.000 eura.

Bonus video: