o incidentu na putu podgorica - nikšić

SNP: Nivo primitivizma i nasilja koji ne priliči Crnoj Gori

"Zakon mora biti jednak za sve, a država mora pokazati da je jača od razuzdanih hordi koje smatraju da mogu vršiti nedjela zaogrnuti crnogorskom zastavom, a da će to proći nekažnjeno", poručili su iz SNP-a

4905 pregleda 10 komentar(a)
Foto: SNP
Foto: SNP

Socijalistička narodna partija (SNP) osudila je današnji napad na službeno vozilo Generalnog sekretarijata Vlade u kojem se nalazila kćerka premijera Zdravka Krivokapića, koja je štićeno lice. Poručili su da od policije očekuju da identifikuje i adekvatno sankcioniše odgovorne. "Iako mediji privrženi bivšem režimu čine sve da dokažu da je u pitanju bilo gaženje 'patriota' od strane vozača službenog vozila koje pripada Generalnom sekretarijatu Vlade, snimci jasno pokazuju da je vozilo bilo opkoljeno sa svih strana i pitanje je šta bi se desilo da su demonstranti uspjeli da dođu do onih koji su u njemu bili. Ne razumijemo i ne možemo ni na koji način opravdati ovaj postupak tzv. boraca za slobodnu i pravednu Crnu Goru", saopšteno je iz SNP-a. Kazali su da takav "nivo primitivizma i nasilja" ne priliči Crnoj Gori, ni trenutku u kojem se crnogorsko društvo nalazi.

"Oni koji podstiču naše sugrađane na slično djelovanje moraju razmisliti o posledicama svojih postupaka i o tome u kojem pravcu usmjeravaju naše društvo. SNP CG očekuje od Uprave policije da identifikuje i adekvatno sankcioniše sve počinioce današnjeg incidenta. Zakon mora biti jednak za sve, a država mora pokazati da je jača od razuzdanih hordi koje smatraju da mogu vršiti nedjela zaogrnuti crnogorskom zastavom, a da će to proći nekažnjeno", zaključuje se u saopštenju.