grupa građana opkolila automobil

Pogledajte snimke iz službenog vozila Generalnog sekretarijata Vlade

"Da li ste i na ovo mislili, Đukanoviću, kada ste juče kazali da ćete se boriti za Crnu Goru svim sredstvima? Nećete zaustaviti ni Crnu Goru, ni mene, ni po cijenu života. Mir, red i zakon", poručio je premijer Zdravko Krivokapić

117372 pregleda 1369 reakcija 271 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Na putu Podgorica - Nikšić danas je došlo do incidenta u kojem su lakše povrijeđene dvije osobe, nakon što je grupa građana opkolila službeno vozilo Generalnog sekretarijata Vlade, kojim je upravljao službenik Uprave policije, i pokušala da spriječi njegov prolazak, sjedajući na haubu automobila.

Premijer Zdravko Krivokapić objavio je snimak iz službenog vozila, u kojem je bila i njegova kćerka, koja je štićeno lice, zabilježen u trenutku kada službeni automobil probija blokadu. U većem dijelu objavljenog snimka nedostaje zvučni zapis.

"Da li ste i na ovo mislili, Đukanoviću, kada ste juče kazali da ćete se boriti za Crnu Goru svim sredstvima? Nećete zaustaviti ni Crnu Goru, ni mene, ni po cijenu života. Mir, red i zakon", poručio je Krivokapić na Tviteru.

"Vijestima" su ranije dostavljeni snimci iz vozila, a koji su prethodili navedenom incidentu.

Na snimcima se može čuti kako osoba iz automobila ponavlja da se radi o službenom vozilu, sugerišući pripadnicima policije da kažu okupljenima da se pomjere, kao i da osobe koje su opkolile vozilo udaraju po automobilu i sprječavaju vozača da nastavi putem.

Iz Uprave policije su se oglasili povodom incidenta, kazavši da je grupa građana pokušavala da onemogući nesmetan povratak službenog vozila u Podgoricu.

Generalni sekretarijat Vlade pozvao je Upravu policije i ostale nadležne organe da u najkraćem roku preduzmu sve neophodne radnje povodom, kako su kazali, današnjeg napada na službeno vozilo, ispitaju taj slučaj i procesuiraju odgovorne.

Predsjednik Vlade je poručio odgovornima za današnji incident da neće dozvoliti "divljaštvo i bezakonje", dok je ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović kazao da napad na službeni automobil i štićenu ličnost, u ovom slučaju kćerku premijera, predstavlja alarm za sve i upozorenje "gdje nas mogu odvesti politički populizam i smišljeno podizanje tenzija."