MUP: Nikome se neće oduzimati državljanstvo, pojasnite to i Sanji Damjanović

"Teško je polemisati, jer različito vidimo ljudsku slobodu"

15699 pregleda 35 reakcija 36 komentar(a)
Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, Foto: Savo Prelević
Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, Foto: Savo Prelević

Niko nema namjeru da bilo kojem crnogorskom državljaninu oduzima državljanstvo, ali bi Demokratska partija socijalista (DPS) to mogla pojasniti i potpredsjednici te partije Sanji Damjanović, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Iz MUP-a su reagovali na optužbe DPS-a da se u tom resoru bave manipulacijama i da pokušavaju sakriti namjeru Vlade da, kako tvrde u DPS-u, Crnu Goru promijeni na način da bude po mjeri onih koji su aktuelnu Vladu i "instalirali".

Damjanović je ranije na društvenim mrežama, na pitanje kako će se boriti za državu, napisala da treba “otvoriti kavez da zveri izađu”. Nije odgovorila "Vijestima" na pitanje na šta se to odnosi i da li je to prijetnja.

"Nije lako odgovoriti na Vaše današnje saopštenje. Ne iz razloga što je komplikovano pobiti Vaše argumente, iako priznajem da ste uložili priličan trud, već prvenstveno zbog toga što se radi o svojevrsnom koktelu pravnih i dnevnopolitičkih poruka. Kako god, drago mi je da smo se usaglasili da niko nema namjeru da bilo kojem crnogorskom državljaninu oduzima državljanstvo. Zamolio bih Vas da to pojasnite i Sanji Damjanović. Što se drugih argumenata tiče, takođe je teško polemisati, jer različito vidimo ljudsku slobodu. Nekako me Vaše tumačenje podsjeća na tezu da je Crna Gora najljepši zatvor na svijetu", navodi se u saopštenju PR službe MUP-a.

Povezani članci

09. April 2021.

DPS: MUP ne može sakriti Vladine prave namjere

Sve nedoumice i moguće nejasnoće oko Nacrta zakona DPS može slobodni iskoristiti, jer je Nacrt zakona na javnoj raspravi, dodaje se u reagovanju.

"Na kraju, iako vjerujem da je ovo tek početak argumentovane debate zamolio bih Vas da ne plašite građane Crne Gore, jer ta vrsta manipulacije nikome dobro nije donijela", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: