"cetinje mora ostati središte kulture, duhovnosti, istorije..."

SNP: MUP da djeluje preventivno i ne dozvoli da se ponove napadi na Bogosloviju

Tvrde su ovakvi napadi, u gluvo doba noći, uz prijetnju da će biti ponovljeni, proizvod aktuelnih političkih prilika u državi i stalnih napada na Srpsku pravoslavnu crkvu koji dolaze od jednog dijela crnogorske opozicije

2538 pregleda 5 komentar(a)
SNP, Foto: SNP
SNP, Foto: SNP

Socijalistička narodna partija Crne Gore (SNP) najoštrije osuđuje napad huligana na zgradu Bogoslovije Mitropolije crnogorsko-primorske na Cetinju i pokušaj zastrašivanja njenih sveštenika i učenika, saopšteno je iz ove partije.

Tvrde su ovakvi napadi, u gluvo doba noći, uz prijetnju da će biti ponovljeni, proizvod aktuelnih političkih prilika u državi i stalnih napada na Srpsku pravoslavnu crkvu koji dolaze od jednog dijela crnogorske opozicije.

"SNP poziva Ministarstvo unutrašnjih poslova da djeluje preventivno i da ne dopusti da se ovakvi događaji ponove, već da pruži punu zaštitu i bezbjednost đacima i profesorima Bogoslovije kako bi mogli nesmetano da obavljaju svoje aktivnosti. Naša prijestonica Cetinje ne smije biti mjesto koje će se prepoznavati po ovakvim nemilim dešavanjima, već mora ostati središte duhovnosti, istorije, kulture, umjetnosti i sveopšte prosvećenosti naše zemlje", poručili su iz SNP.

Preporučujemo za Vas