Dabović: Privrednicima ćemo omogućiti olakšice za gradnju novih objekata

"Za sve investitore koji iskažu interes za investicije u oblasti proizvodnje, urgentno ćemo raditi na izradi planskih dokumenata nižeg reda (lokalne studije lokacije, urbanistički projekti, itd). Evropski tim za Herceg Novi smatra da je sektor poljoprivrede razvojna šansa Herceg Novog", istakao je Dabović

4285 pregleda 3 komentar(a)
Dabović, Foto: Evropski tim za Herceg Novi
Dabović, Foto: Evropski tim za Herceg Novi

Evropski tim za Herceg Novi ima jasan plan koji će omogućiti privrednicima olakšice za gradnju novih objekata, što će uticati na otvaranje novih radnih mjesta i zapošljavanje prvenstveno mladih osoba, saopštio je danas nosilac te liste Predrag Dabović.

"Za sve investitore koji iskažu interes za investicije u oblasti proizvodnje, urgentno ćemo raditi na izradi planskih dokumenata nižeg reda (lokalne studije lokacije, urbanistički projekti, itd). Evropski tim za Herceg Novi smatra da je sektor poljoprivrede razvojna šansa Herceg Novog", istakao je Dabović.

On je dodao da se kroz formiranje Agro zone, što je programski cilj koalicione liste koju predvodi, objedinjavaju brojni poljoprivredni potencijali grada i njegovog zaleđa.

"To će stvoriti uslove za povećanje poljoprivredne proizvodnje, otkupa i plasmana poljoprivrednih proizvoda. Obezbijedićemo dodatna sredstva iz evropskih fondova za razvoj poljoprivrede i povezati poljoprivredu sa IT sektorom (osnovna ideja je formiranje digitalnog sela). Tako ćemo još bolje povezati ruralne djelove grada u skladniju i harmoničnu cjelinu", kazao je Dabović.

On je naveo da će u narednom četvorogodišnjem mandatu podržati gradnju novih logističkih centara i drugih razvojnih projekata u oblasti poljoprivrede.

"Kontinuiranom izgradnjom seoskih puteva i vodovoda poboljšaćemo kvalitet života u ruralnim sredinama u zaleđu grada. Fokusiraćemo se posebno na podršku mladim poljoprivrednicima. Obezbijedićemo sredstva iz međunarodnih fondova namijenjenih prekograničnoj saradnji i jačanju poljoprivrede. Obezbijedićemo tehničku podršku poljoprivrednicima za pripremu aplikacije za fondove EU (IPARD, MIDAS i dr.) kroz koje se nude bespovratna finansijska sredstva", rekao je Dabović.

On je kazao i da će Evropski tim za Herceg Novi raditi na boljem uvezivanju domaće poljoprivredne proizvodnje i potreba hotelijerstva i ugostiteljstva.

"Herceg Novom su neophodne promjene jer je svim sugrađanima poznato da su najveća investiciona ulaganja u opštinu bila tokom vladavine ljudi koji sada podržavaju Evropski tim za Herceg Novi", zaključio je Dabović.

Koalicija Evropski tim za Herceg Novi koju čine Demokratska partija socijalista (DPS) i Socijaldemokrate (SD) predala je 13. aprila izbornu listu Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK) za lokalne izbore koji se u Herceg Novom održavaju 9. maja.

Bonus video: