Radulović: Mir i bezbjednost vodilja za prosperitetniju budućnost regiona

On je naglasio da Crna Gora posmatra NATO kao najbolji okvir za stabilnost regiona, kao i da je država posvećena davanju doprinosa za stabilnije, bezbjednije i sigurnije okruženje

8373 pregleda 1 komentar(a)
Radulović i Panajotopulosom, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Radulović i Panajotopulosom, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova

Mir, stabilnost i bezbjednost kao i evropska integracija, moraju biti ideja vodilja svih, zbog prosperitetnije budućnosti regiona, poručio je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.

On je razgovarao je sa ministrom nacionalne odbrane Grčke Nikolaosom Panajotopulosom u okviru zvanične posjete toj zemlji.

Radulović je, kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP), kazao da su Crna i Grčka, pored toga što imaju tradicionalne kulturne veze, saveznice i u okviru Alijanse.

On je naglasio da Crna Gora posmatra NATO kao najbolji okvir za stabilnost regiona, kao i da je država posvećena davanju doprinosa za stabilnije, bezbjednije i sigurnije okruženje.

“Mir, stabilnost i bezbjednost kao i evropska integracija, moraju biti ideja vodilja svih, zbog prosperitetnije budućnosti Regiona“, istakao je Radulović i dodao da vjeruje da će dvije države nastaviti intenzivan rad na toj agendi.

Radulović je ukazao na značaj učešća Grčke u Programu zaštite vazdušnog prostora Crne Gore.

On je naveo da je zahvalan na kontinuiranoj političkoj i ekspertskoj podršci, kao i važnoj činjenici da se na prestižnim vojnim školama te zemlje obučavaju crnogorski oficiri.

Panajotopulos je rekao da je mjesto Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji (EU), kao i da NATO ima ključnu ulogu za stabilnost Regiona.

“On je potvrdio spremnost da u narednom periodu posjeti Podgoricu, ocjenjujući da je bilateralna saradnja ministarstava odbrane i armija odlična”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: