"Iz propadajućeg DPS znaju koliko im riječ vrijedi, za godinu do dvije, Igalo će imati novu školu"

"Odlazeći cirkus družine poznat kao DPS, uprkos tome što će ih se generacije građana po zlu sjećati baš dugo, izgleda se opredijelio da to sjećanje začini i gomilom tragikomičnih gluposti kako ne bi sve bilo pljačka, pohara, otimanje, pronevjere i mafija"

6751 pregleda 10 komentar(a)
Sa jednog od skupova koalicije "Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi", Foto: Demokratska Crna Gora
Sa jednog od skupova koalicije "Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi", Foto: Demokratska Crna Gora

Poznata je praksa da kada cirkus odlazi iz nekog mjesta, za poslednju tačku uvijek ostavi nešto spektakularno kako bi zadivio gledaoce i učinio da sjećanje ostane dugo poslije njih, saopšteno je danas iz koalicije "Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi" koju predvodi Demokratska Crna Gora.

Oni su reagovali na saopštenje Opštinskog odbora (OO) Demokratske partije socijalista (DPS) Herceg Novi u kome se između ostalog navodi da je "hercegnovska vlast prije četiri godine najavljivala da će podržati izgradnju škole u Igalu, kao i adaptaciju u postojećim školama u Sutorini, Srbini i Mokrinama, ali to je još jedna u nizu njihovih obmana".

"Odlazeći cirkus družine poznat kao DPS, uprkos tome što će ih se generacije građana po zlu sjećati baš dugo, izgleda se opredijelio da to sjećanje začini i gomilom tragikomičnih gluposti kako ne bi sve bilo pljačka, pohara, otimanje, pronevjere i mafija. Valjda su sebi rekli daj i da malo zasmijemo građane, pa spomenuše i školu u Igalu", ističe se u saopštenju koalicije Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi".

Oni su rekli da što se tiče prijeko potrebne škole u Igalu, ona ne nedostaje posljednje četiri godine, već najmanje posljednjih trideset.

"A DPS, uprkos što je imao tri decenije dugu priliku da makar toliko uradi za Novljane, sad kad je razvlašćen i u propadanju se sjetio da obećava. Ali znaju iz propadajućeg DPS koliko im riječ vrijedi, a posebno znaju na koje su sve načine i zbog čega iz njihove Vlade to opstruirali. A znaju i građani Novoga da su svoje slobodarstvo plaćali osvetama pljačkaške družine, i to osvetama koji udaraju na djecu i njihove uslove za život i školovanje. Na svu sreću, nakon 30. avgusta, nacionalšovinistički cirkus na vlasti više nemamo, ali imamo situaciju da nova Vlada, nova ministarka, zaista žele i hoće da riješe to pitanje", poručili su iz koalicije Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi".

Oni su poručili da je komisija formirana i da se po prvi put najozbiljnije krenulo u rješavanje tog problema.

"A iz toga slijedi da će ne za četiri godine, nego već za godinu do dvije dana, Igalo imati novu školu. A mi ćemo tada ponosno reći "Riječ dali, obećanje ispunili!". Nego, da im učinimo kad već žele da ispadnu smiješni, pa da se vratimo DPS-ovim smijurijama: od čega su mislili da je naprave? Od generacijama kradenih dječijih dodataka? Od opljačkanog novca penzionera? Da nisu možda mislili da nekoliko funkcionera proda nelegalno stečene stanove pa da je tako finansiraju? Ili su to ipak mislili od profita nekadašnjih novskih privrednih giganata poput Prvoborca, Mješovitog, HTP Boke? Ili možda od dobrog poslovanja Jadranskog brodogradilišta, čiji danas budzašto prodati plutajući dokovi rade u – pazite sad! – Njemačkoj, Holandiji, Letoniji i Turskoj, ali nama nisu valjali? Znaju građani svu vašu priču, i svo "dobro" koje ih je od vas snašlo. Znaju da se od vas očekuje samo proizvodnja podjela i sukoba, pljačka i mafijanje, a profit koji tim putem stičete ne treba nikome", kazali su iz koalicije "Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi".

Poručili su da se ne grade škole niti podižu generacije otrovnim podjelama, već poštenim radom.

"Zbog toga će vam 9. maja, na Dan pobjede nad fašizmom, poslati nedvosmislenu poruku šta misle i o vama i o vašim lažima", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: