Zeković: Krivokapić da razriješi zamjenika generalnog sekretara Vlade

"Vjerujemo da će se i premijer Krivokapić saglasiti da smo prebrzo prešli put od formiranja Vlade čiji su članovi na prvu sjednicu došli taksijima do prakse da se par mjeseci kasnije članovi njihovih porodica voze pod policijskom pratnjom, a lica u alkoholisanom stanju vladinim vozilima izazivaju udese"

7339 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
Zeković, Foto: SDP
Zeković, Foto: SDP
Ažurirano: 06.05.2021. 13:34h

Socijaldemokratska partija poziva premijera Zdravka Krivokapića da razriješi zamjenika generalnog sekretara Vlade Crne Gore, i time pokaže odnos Vlade prema kršenju zakona i zloupotrebama, kao i pokušaju njihovog prikrivanja, saopštio je Bojan Zeković, potpredsjednik SDP.

On dodaje da istovremeno očekuju da inicira provjeru postupanja službenika Uprave policije, kako bi utvrdili da li su preduzeli sve potrebne aktivnosti ili su, a što sugerišu iz Osnovnog državnog tužilaštva navodi neke aktivnosti kako ističe izostale sa ciljem zataškavanja i zaštite izvršilaca prekršaja, moguće i krivičnog djela.

"Činjenica da se zamjenik Generalnog sekretara Vlade koji je koristio službeno vozilo “vadi” tvrdeći da je udes službenim vozilom sa civilnim tablicama izazvalo drugo lice, koje je nakon nezgode imalo 1,2 promila alkohola u krvi govori o dubini problema", kazao je Zeković.

Zeković ističe kako greška može da se dogodi svima, ali da je ovdje važniji odnos Vlade prema takvom ponašanju i da li institucije sprovode zakon prema svima ili vrše diskriminaciju i štite one na "višim položajima i sa više političke moći".

"Da je bilo koji građanin upravljao vozilom u alkoholisanom stanju bio bi lišen slobode i zadržan u policiji, dok u ovom slučaju to nije preduzeto ni nakon što je vladinim vozilom izazvan udes. Kada se ovo čini zbog jedne prilično anononimne i politički nevažne osobe, samo da bi se demonstrirala nedodirljivost, jasno je šta bi se činilo zbog onih sa više političke moći", navodi se u saopštenju.

Prema riječima Zekovića Vlada koja "prikriva i staje" u zaštitu takvog ponašanja daleko je od "transparentne i poštene, kakvom se želi predstaviti".

"Vjerujemo da će se i premijer Krivokapić saglasiti da smo prebrzo prešli put od formiranja Vlade čiji su članovi na prvu sjednicu došli taksijima do prakse da se par mjeseci kasnije članovi njihovih porodica voze pod policijskom pratnjom, a lica u alkoholisanom stanju vladinim vozilima izazivaju udese", zaključio je.

Bonus video: