Demokrate osvojile 10 mandata, DPS osam, ZBHN i Novska lista po sedam, URA dva mandata

Iz Opštinske izborne komisije su kazali da tokom izbornog dana nijesu zabilježene nepravilnosti koje bi mogle uticati na regularnost izbora

229796 pregleda 1701 reakcija 343 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.05.2021. 23:46h
Završeno
23:43h

Iz koalcije "Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi" poručili su da nakon izbora u Herceg Novom treba sda se raduje "Herceg Novi i čitava Crna Gora". Opširnije OVDJE.

23:42h

Nosilac liste koalicije "Za budućnost Herceg Novog i Boke" Ivan Otović kazao je da su zadovoljni rezultatima izbora. Opširnije OVDJE.

23:40h

Nosilac Novske liste Savo Marić kazao je da su u izbore ušli "otvorenog srca, sa osmjehom, puni energije i iskreni prema svojim sugrađanima, što su oni prepoznali". Opširnije OVDJE.

23:36h

Poslanik DPS-a Petar Ivanović rekao je da je rezultat izbora u Herceg Novom pokazao da je poražena politika nacionalizma, te da je pobijedila građanska opcija. Opširnije OVDJE.

23:34h

Lider Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović poručio je da su rezultati izbora u Herceg Novom pokazali da raste podrška građanskoj opciji. Opširnije OVDJE.

23:33h

Lider Prave Crne Gore, Marko milačić istakao je da su zadovoljni rezultatom ostvarenim na lokalnim izborima u Herceg Novom. Opširnije OVDJE.

22:35h

Ispred izbornih štabova napravljene su gužve, a prisutni se ne pridržavaju mjera donijetih u cilju sprečavanaj širenja koronavirusa.

Aktivisti političkih partija dijele maske i upozoravaju okupljene da ih nose.

izbori Herceg Novi
foto: Luka Zeković
22:33h

Nosilac liste "Za budućnost Herceg Novog i Boke" Ivan Otović kazao da je još rano pričati o načinu raspodjele buduće vlasti.

On je kazao da su u koaliciji zadovoljni rezultatima izbora.

"Glavna poruka izbora u Herceg Novom je da je DPS poslat u prošlost", rekao je Otović.

 
22:27h

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić kazao je da su Novljani i Novljanke "poslali snažnu poruku i deklarisali DPS".

"DPS je u odnosu na rezultat iz 2017. pala za 30 odsto i ima ispod 3.000 birača u ovom trenutku i to je ključna poruka koju je Herceg Novi poslao", kazao je Milaćić.

On je čestitajući kolegama iz drugih partija na rezultatu pozvao na brzo formiranje vlasti.

"Prava Crna Gora je zadovoljna sa pet odsto u ovom trenutku jer su ovo prvi izbori gdje naša partija samostalna nastupa i mi u Herceg Novom postajemo parlamentarna stranka", kazao je Milačić.

22:25h

Lider Demorkata Aleksa Bečić saopštio je rezultate na 100 odsto obrađenih glasačkih listića.

Koalicija Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi
foto: Luka Zeković

""Ni lijevo ni desno, pravac Novi" ima oko 28 odsto podrške što je rast oko 40 odsto u odnosu na parlamentarne izbore. Imaćemo 10 odborničkih mandata. DPS i SD je u avgustu su imali 27 odsto a sada imaju 22 odsto što je kontinuitet ozbiljnog pada podrške, odnosno osam mandata. Koalicija "Za budućnost Novog" je imala u avgustu 44 odsto podrške a sada oko 19 odsto podrške odnosno sedam mandata. URA će imati dva mandata, Prava Crna Gora jedan mandat a Novska lista je osvojila 19 odsto odnosno sedam mandata. Obećali smo građanima da ćemo biti najjača izborna lista i smatram da je to dobro za Crnu Goru u cjelini, jer jača politika centra, čistine i moralne obnove Crna Gora", rekao je Bečić.

22:20h

Nosilac liste “ Ni lijevo, ni desno - pravac Novi” Stevan Katić kazao je da "Demokratska partija socijalista nestaje sa političke scene".

"Neka se raduje Herceg Novi i čitava Crna Gora", rekao je Katić.

Koalicija Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi
foto: Luka Zeković

Lider Demorkata Aleksa Bečić je kazao da se desilo nekoliko istorijskih momentata na izborima u Herceg Novom.

On je pojasnio da politički subjek na čijem je čelu je na istorijskom maksimumu, a opozicija na istorijskom minimumu.

"Ovo je ubjedljiva pobjeda.. Zaključak je džaba prljave kampanje, prljav novac pobijedila je otmenost, umjerenost, čistoća, pobijedio je Herceg Novi", rekao je Bečić.

22:17h

Nosilac liste “ Ni lijevo, ni desno - pravac Novi” Stevan Katić je proglasio pobjedu ove lista.

On je kazao da je ovaj rezultat očekivan i da su to bile projekcije Demokrata.

"Rezulatat je veći kad vidite protiv čega smo se borili, od centara moći, organizovanih grupa, i sve te prljave kampanje”, kazao je Katić.

Istakao je da je Herceg Novi zadao posljednji udarac diktatorskom režimu.

22:11h

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić, rekao je nakon izbora u Herceg Novom da je DPS u HN osvojila 19,1 odsto, odnosno šest mandata, Koalicija "Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi" 27,8 odsto odnosno 10 mandata, Za budućnost Herceg Novog i Boke 19,81 - 7 mandata, Prava Crna Gora 5,1 odsto odnosno 1 i 2 mandata, Novska lista 7 mandata i URA 8,13 odsto odnosno dva mandata.

21:17h

Na 76 odsto obrađanih glasova, prema projekciji koalicije “Ni lijevo, ni desno - pravac Novi” ova lista je osvojila nešto više od 28 posto glasova, dok je koalicija “Evropski tim za Herceg Novi” osvojio 21 odsto, “Za budućnost Herceg Novog” - 19 odsto, Novska lista 19 , URA - 7 odsto i Prava - 4 odsto.

To znači da na obrađenih 76 odsto glasova i projekcije Demokrata koalicija “Ni lijevo, ni desno, pravac Novi” će imati 10 odbornika, koalicija “Evropski tim za HN” - 8, Novska lista i koalicija oko Demokratskog fronta po sedam, URA dva i koalicija oko Prave jedan.

Tamara Vujović
foto: Luka Zeković

"Ubjedljivo smo najjača lista i mogu da proglasim pobjedu partija na vlasti u proporciji proporciji 80 naspram 20 odsto, za razliku od mog prethodnog obraćanja", kazala je Tamara VujovićUbjedljivo smo najjača lista i mogu da proglasim pobjedu partija na vlasti u proporciji proporciji 80 naspram 20 odsto, za razliku od mog prethodnog obraćanja", kazala je Tamara Vujović

Izmjena: 21:23h
21:14h

Nosilac liste "Za budućnost Herceg Novog i Boke" Ivan Otović kazao je da je današnji dan protekao mirno i da je očigledno da će ostvariti mnogo bolji rezultat nego na prethodnim lokalnim izborima.

Ivan Otović
foto: Jelena Jovanović

U izbornom štabu te koalicije pristižu rezultati sa terena, koje njihov tim obrađuje.

Ostalo je da obrade još manje od trećinu biračkih mjesta.

21:06h

Nezvanično "Vijestima" su iz Demokratske Crne Gore kazali da je na osnovu 75 odsto obrađenih listića koalicija "Nij lijevo, ni desno. Pravac Novi", osvojila 27,44 odsto glasova ili 10 mandata.

DPS-SD osvojio je 21,4 (8 mandata), Za budućnost Herceg Novog 19,5 (7 mandata), Novska lista 19,2 (7 mandata), URA 7,8 (2 mandata) i Prava 4,4 (1 mandat).

21:01h

U većem dijelu Herceg Novog zabranjen je saobraćaj motornim vozilima. Opširnije OVDJE.

20:50h

Iz Koalicije "Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi" kazali su da očekuju ubjedljivu pobjedu na ovim izborima.

Ispred koalicije, Tamara Vujović je kazala da imaju trendove koje pokazuju da su najjača koalicija i da će rezultat pokazati da je opozicija na istorijskom minimumu.

Tamara Vujović
Tamara Vujovićfoto: Alisa Hajdarpašić

"Istorijska pobjeda znači da DPS i njihovi partneri će konacno imati 1/4, a partija na vlasti 3/4 tako da će opozicija biti na istorijskom minimumu", kazala je Vujović.

Ona je dodala da je izborni dan protekao mirno i da tehničke nepravilnosti neće uticati bitno na biračku volju u konačnici.

Izmjena: 21:17h
20:47h

Kako je protekao izborni dan u Herceg Novom možete pogledati OVDJE

20:47h

Počelo je prebrojavanje glasova

Bonus video: