"uspostavljeno potrebno jedinstvo Skupštine i Vlade"

Krivokapić: Usvajanjem Zakona o državnom tužilaštvu Crna Gora kreće putem promjena

Izmjene će, rekao je premijer, dovesti i do toga da se iz fioka izvuku krivične prijave "koje su do sada čuvale one koji su činjeli mnogobrojna nepočinstva"

20857 pregleda 88 reakcija 35 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Printscreen YouTube
Krivokapić, Foto: Printscreen YouTube

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić kazao je da je usvajanje izmjena Zakona o državnom tužilaštvu znak da Crna Gora kreće putem promjena u okviru vladavine prava koja će dovesti do ispravljanja brojnih nepravdi.

Krivokapić se građanima obratio video porukom iz Grčke.

Izmjene će, rekao je premijer, dovesti i do toga da se iz fioka izvuku krivične prijave "koje su do sada čuvale one koji su činjeli mnogobrojna nepočinstva."

"A to je omogućeno time što se mijenja struktura Tužilačkog savjeta i omogućava drugima, koji se nalaze izvanog ovog sistema da uzmu pravdu u svoje ruke. Pravda će biti dostupna i ona nikad ne zastarijeva. Ono šo treba reći je i činjenica da na osnovu naše permanentne komunikacije sa Venecijanskom komisijom napokon uspostavljeno potrebno jedinstvo Skupštine i Vlade. To je mjera za sve buduće aktivnosti jer jedino zajedno Vlada i Skupština mogu da pobijede", rekao je Krivokapić.

Povezani članci

12. Maj 2021.

Usvojene izmjene Zakona o državnom tužilaštvu

Preporučujemo za Vas