Pisonero Hernandez: Bojkot rada parlamenta nije održivo rješenje

"Pozivamo sve političke aktere da konstruktivno rade zajedno na unapređenju reformi koje se odnose na Evropsku uniju (EU), i pronađu održivo rješenje za trenutnu političku situaciju kroz dijalog, u duhu odgovornosti i u interesu građana"

8167 pregleda 11 komentar(a)
Pisonero Hernendez, Foto: EK
Pisonero Hernendez, Foto: EK

Bojkot rada parlamenta nije održivo rješenje, saopštila je portparolka Evropske komisije Ana Pisonero Hernendez povodom odluke Demokratske partije socijalista (DPS) da ne učestvuje u radu Skupštine.

"Pozivamo sve političke aktere da konstruktivno rade zajedno na unapređenju reformi koje se odnose na Evropsku uniju (EU), i pronađu održivo rješenje za trenutnu političku situaciju kroz dijalog, u duhu odgovornosti i u interesu građana", kazala je Pisonero Hernandez za Televiziju Crne Gore.

Ona je naglasila da je ključno sačuvati prostor za dijalog u parlamentu.

"Kao što je ranije saopšteno, kako bi se dalje napredovalo na putu ka EU, potreban je međustranački dijalog, uključujući i dijalog o ključnim imenovanjima u pravosuđu", rekla je Pisonero, prenosi portal RTCG.

Šef poslaničkog kluba DPS-a Danijel Živković kazao je ranije da ta stranka u narednom periodu neće učestvovati u plenarnim zasjedanjima Skupštine, kao ni u radu skupštinskih radnih tijela i Odbora za reformu izbornog zakonodavstva.

Bonus video: