Carević: Radoviću, vaš kadar Demokrata je u Komisiji dvije godine, za koju ne znate da postoji

Pozvao je Radovića da u ponedjeljak dodje na kolegijum koji je zakazao za 11 časova, kako bi se bliže upoznao sa radom i nadležnostima lokalne uprave.

8226 pregleda 51 reakcija 13 komentar(a)
Radović i Carević, Foto: Vuk Lajović
Radović i Carević, Foto: Vuk Lajović

Gradonačelnik Budve Marko Carević poručio je šefu parlamenta Krstu Radoviću da javnom prepiskom je dokazao da ne zna kako funkcioniše lokalna uprava. On je upitao Radovića kako nije zna da postoji Komisija za praćenje procesa planiranja prostora opštine Budva, kada u njoj sjedi dvije hodine kadar njegove partije Demokrata, sekretar za urbanizam.

Pozvao je Radovića da u ponedjeljak dodje na kolegijum koji je zakazao za 11 časova, kako bi se bliže upoznao sa radom i nadležnostima lokalne uprave.

“Poštovani gospodine Radoviću ne znam šta ste htjeli da dokažete ovom javnom prepiskom osim činjenice da i dalje ne znate kako funkcioniše lokalna samouprava. Komisije su stručna i radna tijela koja se obrazuju upravo da bi iz ugla struke zauzeli odgovarajuća mišljenja koja će biti naučno i pravno utemeljena. Možda Vi za sebe smatrate da ste najpametniji na svijetu i da sve znate, ali ja imam potpuno drugačiji životni i profesionalni stav a to je da ja ne znam sve. Zbog toga prihvatam mišljenja struke i slijedim ih u svome radu a komisije i druga radna tijela su shodno pozitivno-pravnim propisima jedini okvir takvog djelovanja. Imajući u vidu da je komisija prije svega sastavljena od stručnih ljudi i da je sticajem okolnosti kadar Demokrata odnosno sekretar Sekretarijata za urbanizam i održivi razvoj član Komisije, onda je nejasno kako to da niste upućeni u formiranje, rad i djelovanje komisije”, naglasio je Carević i dodao:

“Nadam se da u vašoj stranci razgovarate međusobno i da ne krijete jedni od drugih šta radite. Nije mi logično ni da mislite da vaš kadar, kao član komisije, može biti paravan iza kojeg se ja skrivam. Kao što Vam je vrlo dobro poznato, nisam neko ko se skriva ni od svojih političkih a ni od svojih poslovnih partnera jer svakoga mogu da pogledam u oči i u svakom trenutku sam slobodan čovjek bez ijedne mrlje na ličnom i profesionalnom polju. Umjesto da trošite vrijeme i energiju na dopisivanje preko medija, svrsishidnije bi bilo da zakažete sjednicu lokalnog parlamenta i na taj način pokažete spremnost da radite za dobrobit građana a ne da pokušavate da steknete jeftine političke poene. Ovom prepiskom ste ih vjerujte mi samo izgubili. Očekivao sam da ćete umjesto javne polemike ipak odgovoriti na poziv za koalicioni sastanak koji sam Vam uputio, a ne da poput male djece prelistavate dopise i da ih brojite. Uvjeren sam da je komunikacija “ uživo” najbolji vid dobre i efikasne komunikacije. Umjesto prepiske dopisima, slobodan sam da Vas pozovem ovim putem na sjednicu Kolegijuma Predsjednika koja je zakazana za ponedeljak u 11 časova kako bi ste se lično upoznali bliže sa radom i nadležnostima lokalne uprave.”, zaključio je Carević.

Bonus video: