Bečić: Svako ko misli da Vlada nema legitimitet, može to lagano da testira

Bečić je rekao da su neutemeljene tvrdnje da je vidio Temeljni ugovor koji Srpska pravoslavna crkva (SPC) treba da potpiše sa Vladom Crne Gore

89771 pregleda 846 reakcija 182 komentar(a)
Bečić, Foto: Savo Prelević
Bečić, Foto: Savo Prelević

Svako ko misli da ova Vlada nema legitimitet, može to i da testira saglasno pozitivnim propisima, kazao je predsjednik Demokratske Crne Gore i Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić.

On je u izjavi za medije odgovarajući na pitanje novinarke o sve češćem izražavanju nepovjerenju prema Vladi od strane dijela parlamentarne većine istakao da svi koji misle suprotno od političkih subjekata koji poštuju izbornu volju građana mogu to da formalizuju.

"Svako ko misli da ova Vlada nema legitimitet, može to lagano da testira. Tako da postoji uvijek test, u demokratiji, u parlamentarnom životu. Svako onaj koji misli suprotno od mene ili od građana Crne Gore ili suprotno od političkih subjekata koji poštuju izbornu volju građana Crne Gore može to da uvijek vrlo lako i vrlo jednostavno u ovom parlamentu testira saglasno pozitivnim propisima", istakao je Bečić nakon panel debate "Različiti putevi - zajedničke vrijednosti" koju je organizovao Centar za građansko obrazovanje (CGO).

Dodao je da su neutemeljene tvrdnje da je vidio Temeljni ugovor koji Srpska pravoslavna crkva (SPC) treba da potpiše sa Vladom Crne Gore.

"Niti jednu verziju tog ugovora vidio nisam i to je jedina i apsolutna istina. Jedino što sam ranije saopštio, a ponoviću i sada, sve prethodne najave u prethodnim nedjeljama i mjesecima i crkvenih i državnih vlasti su bile u pravcu da će, kada se usaglasi potpisivanje tog ugovora, biti u Crnoj Gori. Smatram da je potpisivanje tog ugovora u Crnoj Gori prirodan, logičan i racionalan pristup", zaključio je Bečić.

Bonus video: