"jedino što radi ovih dana je kopanje po opštinskim fiokama"

DPS Nikšić: Neistiniti navodi Vukovića, vlast u Nikšiću preuzeta sa budžetom od milion i po eura

"Znači nimalo katastrofalno stanje nije zatekao Nemanja, već naprotiv, punu kasu, izmirene sve obaveze, sve zarade isplaćene i cjelokupan sistem postavljen na zdravim osnovama", navodi se u njihovom saopštenju

15135 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Ilustracija, Foto: DPS
Ilustracija, Foto: DPS

Najveća neistina koju je iznio predsjednik SO Nikšić Nemanja Vuković je da su u Opštini zatekli katastrofalnu finansijsku situaciju, a mi zbog javnosti saopštavamo da na dan preuzimanja vlasti od strane nove lokalne uprave u budžetu Opštine Nikšić je bilo milion i po eura, sa izmirenim svim prispjelim obavezama, kazali su iz nikšićkog odbora Demokratske partije socijalista (DPS)

Iz ove partije su reagovali tokom povodom izjave Vukovića tokom događaja "Kafa sa predsjednikom" i njegovih tvrdnji da je dug Opštine Nikšić veći od 30 miliona eura, da su preduzeća u kolapsu i da stanje nije obećavajuće.

"Prva velika izrečena neistina jeste da prethodna vlast nije organizovala javne rasprave i dijalog sa građanima. Neukom Nemanji da kažemo, da za stotine odluka koje su bile u skupštinskoj proceduri zakonska obaveza je bila sprovesti javne rasprave, da ne pominjemo ostale konsultacije i razgovore sa građanima", saopštili su iz DPS-a Nikšić.

Dodali su da je "jedino što radi ovih dana kopanje po opštinskim fiokama", da onda nađe i izvještaje sa javnih rasprava i ostalih konsultacija, a da je najava pomoći početnicima u biznisu, ženskom preduzetništvu i poljoprivrednicima nešto što je realizovala prethodna lokalna uprava i ti projekti uspješno žive.

Oni su istakli da su jedine dugoročne obaveze Opštine Nikšić reprogram poreza i doprinosa i kredit za izgradnju prečistača otpadnih voda.

Pojasnili su da je godišnji iznos za ove obaveze 1.062.000 eura za reprogram i iznos od 198.000 eura do 690.000 eura za prečistač, koji kako kažu, nije za svaku godinu isti.

"Znači nimalo katastrofalno stanje nije zatekao Nemanja, već naprotiv, punu kasu, izmirene sve obaveze, sve zarade isplaćene i cjelokupan sistem postavljen na zdravim osnovama. Uzgred, ako je zatekao toliko katastrofalno stanje, zašto je njegova prva aktivnost bila renoviranje kabineta, kupovina nove opreme i inventara. Toliko o dugovima i dobrim domaćinima i jadima mladog Nemanje", navodi se u njihovom saopštenju.

Preporučujemo za Vas