DPS: Pokušaj DF-a da kršenje prava opravda usaglašavanjem Zakona ponižavanje građana

"U odredbama Zakona o PIO propisano je ostvarenje prava osiguranika kome se staž osiguranja računa sa uvećanim trajanjem po principu najpovoljnijeg statusa zaposlenih, što jasno ukazuje da je riječ isključivo o pravu po osnovu beneficiranog staža", kazali su iz DPS-a

9198 pregleda 18 komentar(a)
DPS, Foto: DPS
DPS, Foto: DPS

Pokušaj Demokratskog fronta (DF) da bezočno kršenje prava građana opravda navodnim usaglašavanjem Zakona o radu sa Zakonom o penzijskom i invalidskom osiguranju nastavak ponižavanja građana, ali i čitave crnogorske javnosti, ocijenili su iz Demokratske partije socijalista.

Posebno, kako navode, imajući u vidu da se prisilnim penzionisanjem porodični prihodi obespravljenih građana drastično umanjuju, a oni kao građani ponižavaju.

Iz DF-a juče su saopštili da izmjene i dopune Zakona nisu usmjerene ni protiv jednog lica, već da se radilo isključivo na usklađivanju normi ova dva Zakona.

"U prelaznim i završnim odredbama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju propisano je ostvarenje prava osiguranika kome se staž osiguranja računa sa uvećanim trajanjem (beneficirani staž) po principu najpovoljnijeg statusa zaposlenih, što jasno ukazuje da je riječ isključivo o pravu po osnovu beneficiranog staža, a ne o prinudi prema hiljadama građana koji su izloženi represiji DF-a i ostatka vladajuće većine", kazali su iz DPS-a.

Dodaju da lideri DF-a pokušavaju da sakriju svoj očigledni politički cilj, a to je smjena glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

"Koji ih krivično goni za teška krivična djela. To što u strahu od presude i osvetničkom žaru, opijeni vlašću žrtvuju hiljade građana, to ih se očigledno uopšte ne tiče", zaključuju.

Bonus video: