pozvao tužilaštvo da reaguje

Ražnatović: Nema te paravojne formacije koja je uspjela da ućutka Cetinje

"Samo zato što ne dozvoljavaju ilegalnu gradnju u Cetinjskom manastiru, inače kulturnom dobru, Cetinjankama i Cetinjanima večeras je iz poslaničkih klupa vladajuće većine zaprijećeno - paravojnim formacijama. I to sve u prisustvu ministra unutrašnjih poslova, vjerovatno i uz njegovo odobravanje", rekao je Ražnatović

22360 pregleda 28 reakcija 28 komentar(a)
Ražnatović, Foto: DPS
Ražnatović, Foto: DPS

Zaprepašćujuće je bilo čuti prijetnje koje su izrečene večeras u poslaničkim klupama, a upućene građanima Cetinja, kazao je predsjednik Odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Prijestonice Miloš Ražnatović.

On je reagovao na navode poslanice Demokratskog fronta Jelene Božović koja se na zasijedanju obratila i pozvala ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića da uhapsi huligane koji su "krenuli na Cetinjski manastir", te da obezbijedi trajnu policijsku zaštitu ovog vjerskog objekta da se "ne bi dešavalo u Crnoj Gori da se organizuju neke drugačije, paravojne jedinice koje će da stanu u odbranu SPC kao što smo to radili u prethodnom periodu".

"Samo zato što ne dozvoljavaju ilegalnu gradnju u Cetinjskom manastiru, inače kulturnom dobru, Cetinjankama i Cetinjanima večeras je iz poslaničkih klupa vladajuće većine zaprijećeno - paravojnim formacijama. I to sve u prisustvu ministra unutrašnjih poslova, vjerovatno i uz njegovo odobravanje. Svima koji prijete poručujemo da se sjete 1999. godine. Nema te paravojne formacije, pa ni onih kojima su tada koordinirali ljudi koji pripadaju današnjoj vlasti, koja je uspjela da ućutka Cetinje", kazao je Ražnatović.

Istakao je da očekuju promptnu reakciju nadležnih tužilačkih organa, kad već nema odgovornog rukovodstva Skupštine, niti ministra unutrašnjih poslova koji može da shvati ozbiljnost prijetnji koje se izriču u njegovom prisustvu.

"Ovakav govor mržnje je nedopustiv, a što se prijetnji Demokratskog fronta tiče - kao i uvijek, sve će to ostati pusti snovi. Baš takvi ostaće i pokušaji divlje gradnje u manastiru koji vjekovima pripada građanima Cetinja", zaključio je.

Preporučujemo za Vas