Radovanić: DF može srušiti Vladu sa DPS-om, URA neće učestvovati u prevari birača

Sekretar GP URA kazao da su lideri DF-a iznijeli sijaset neistina, spinova, teorija zavjera, čime, kako ocjenjuje, inače i obiluje politički diskurs tog političkog saveza

17397 pregleda 595 reakcija 87 komentar(a)
Radovanić, Foto: URA
Radovanić, Foto: URA

Demokratski front može srušiti Vladu sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), ali Građanski pokret URA neće učestvovati u prevari birača, poručio je sekretar URE Mileta Radovanić.

"U smiješnoj i samo njima svojstvenoj ulozi Demokratski front, tačnije njegovi čelnici izašli su pred crnogorskom javnošću da saopšte kako njihova često necivilizacijska politika, lišena bilo kakvih univerzalnih vrijednosti nema većinsku podršku predstavnika naroda i sve one koji ne misle kao oni, a prije svega Građanski pokret URA, nazvali izdajnicima", saopštio je Radovanić, reagujući na pres konferenciju lidera DF-a Andrije Mandića i Milana Kneževića.

Kazao je da su Mandić i Knežević pritom iznijeli sijaset neistina, spinova, teorija zavjera, čime, kako ocjenjuje, inače i obiluje politički diskurs DF-a.

„Ništa čudno od ljudi koje je crnogorska javnost već decenijama imala priliku dobro da upozna. Nisu se promijenili ni onda kada su dobili priliku da obnašaju vlast, ni onda kada su dobili premijera, ni onda kada umjesto infantilnih i komedijaških nastupa treba da se ponašaju odgovorno prema građanima“, kazao je Radovanić.

Ističe da je bespredmetno "pravdati se na kojekakve teorije zavjera" plasirane od strane lidera DF-a kako URA izdaje izbornu volju građana i trči u zagrljaj DPS-u.

„Našu dosljednu i principijelnu politiku upoznali su svi građani u prethodnih 6 godina, koliko i postojimo. Svaki naš potez pratio je ono što smo prvog dana kazali građanima. Građani koji su nama davali glasove nikada nijesu niti će biti iznevjereni i znaju na čemu su. To što se liderima DF-a možda ne sviđa univerzalno civilizacijska, evropska, građanska, zelena politika koju baštini URA nije naš problem“, ističe Radovanić.

Poručio je i da će URA uvijek štititi interese Crne Gore koja počiva na takvim postulatima.

„Grdno se vara DF da će URA svoju političku ideju podešavati po njihovim parametrima i glasati za stvari koje ne baštine civilizacijske i evropske vrijednosti. Mi smo kazali i obećali da ćemo uvijek biti zaštitnici nacionalnih interesa i tako će biti do kraja“, ističe on.

Radovanić dodaje da je sadašnji najvažniji nacionalni interes Crne Gore da nastavi "demontažu DPS sistema" koji je građen 30 godina.

„Žao nam je što to nisu kadri da shvate čelnici DF-a pa svakim svojim istupom daju vještačko disanje DPS-u i tako mjesecima unazad. Ako žele da traže većinu sa njima iskreno bi bilo da to i kažu. Sad URU nazivaju 'izdajnicima' jednako kao i DPS. Drago nam je zbog toga – znači na dobrom smo i pravom putu“, zaključuje Radovanić.

Bonus video: