"nije ovo rječnik"

Lekić: Nediplomatska izjava Krivokapića

Istakao je da ne zna kome može pasti na pamet da zamisli funkcionisanje političkog sistema bez parlamentarne većine

19829 pregleda 51 reakcija 52 komentar(a)
Lekić, Foto: Savo Prelević
Lekić, Foto: Savo Prelević

Predsjednik Demosa Miodrag Lekić ocijenio je nediplomatskom izjavu predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića koji je vlastima u Srbiji poručio da će se zastiditi onoga što rade, ako imaju obraza, prenosi Portal RTCG.

Ponovio je da mu nije zvanično ponuđeno da bude premijer, ali da bi ukoliko dođe do promjena i kandidature, prednost dao svim kolegama iz parlamentarne većine.

Krivokapić je juče, komentarišući reakcije Srbije kada je riječ o usvajanju Rezolucije o Srebrenici, citirao Marka Miljanova poručivši "Kada vas napadanu nemojte odgovarati, jer ako imaju malo obraza zastiđeće se onoga što rade".

"Ne mislim da je ovo diplomatska izjava. Makar bilo razloga za ljutnju, za kritiku prema susjednim državama, makar neko mislio da treba da ispravi susjedne države, što je delikatna materija, nije ovo rječnik. Ko će se zastiditi?", kazao je Lekić, prenosi Portal RTCG.

Govoreći o sjutrašnjem sastanku lidera parlamentarne većine kazao je da se nada dogovoru, ali da bi bio naivan da nema sumnje.

"Ne bi bilo ozbiljno da nemam ni sumnju imajući u vidu šta se dešava. Izvjesno je da ću lično dati doprinos traženju konsenzusa. Nema druge nego traženje zajedničkog imenitelja u parlamentarnoj većini", kazao je Lekić.

Istakao je da ne zna kome može pasti na pamet da zamisli funkcionisanje političkog sistema bez parlamentarne većine.

"Ja ne znam kome je palo na pamet da zaobilazi instituciju parlamentarne većine. Ovo jako kasni i nadam se da ćemo uspjeti da uspostavimo neki metod", rekao je Lekić.

Ističe da su konfrontacije velike, ali da će svako imati priliku da se izjasni i da će vidjeti koja će snaga prevagnuti.

Rekao je da nije dobio zvaničnu ponudu za mjesto premijera.

"Ako dođe do neke potencijalne kandidature ili promjene, ja bih svim kolegama iz parlamentarne većine dao prednost", kazao je Lekić, prenosi Portal RTCG.