Marović kandidatkinja za potpredsjednicu GP URA

URA na kongresu u nedjelju pojačava zelenu politiku, kao i osnove za bolju infrastrukturu

36711 pregleda 163 reakcija 57 komentar(a)
Jovana Marović na nedavnom panelu, Foto: Biljana Matijašević
Jovana Marović na nedavnom panelu, Foto: Biljana Matijašević

Izvršna direktorka Nevladine organizacije „Politikon mreža“, Jovana Marović biće kandidatkinja za potpredsjednicu Građanskog pokreta URA na kongresu ove partije koji se održava u nedjelju, saznaju „Vijesti“.

URA će imati četiri potpredsjednička mjesta, dok sada ima tri i na njima su Poslaničkog kluba Miloš Konatar, savjetnik u Vladi Filip Adžić i poslanica Suada Zoronjić.

Aktuelni predsjednik partije Dritan Abazović jedini je kandidat za to mjesto. On je ranije najavio da će URA doživjeti promjene u rukovodstvu i da je očekuju značajna pojačanja.

Jovana Marović je doktorirala na Odsjeku za međunarodne i evropske studije Fakulteta političkih nauka u Beogradu i godinama je angažovana u procesu EU integracija Crne Gore. Bila je rješenje za glavnu pregovaračicu u novoj Vladi, ali je odustala od toga nakon što je tadašnji mandatar naprasno promijenio predloge za neka kadrovska rješnja.

Program GP URA neće se mijenjati, sem što se pojačava u odnosu na zelenu politiku, odnosno usaglašavanje sa programom Zelenih Evrope u dijelu zelene ekonomije, politike.., rečeno je “Vijestima”.

Kada je u pitanju organizacija partije, ona ostaje ista sem što se pojačava uloga Izvršnog odbora na državnom nivou i uvode IO na lokalnim nivoima sa ciljem da se pojača rad na stranačkoj infrastrukturi. “Vijestima” je rečeno da neće biti ukinut Politički savjet iako je ranije bilo najava nakon što su Žarko Rakčević i Šerbo Rastoder podnijeli ostavke.

Na kongresu se biraju predsjednik i potpredsjednici, dok ostale funkcionere, uključujuči i članove Savjeta, kasnije bira GO.

Treći redovni kongres Građanskog pokreta URA održava se u Ulcinju, odakle je i Abazović. Ovo je prvi kongres partije nakon što je ona postala dio vladajuće koalicije.

Bonus video: