"Cijenimo inicijativu bečića"

Milačić: Nećemo učestvovati u razgovoru 7. jula, nećemo za isti sto sa Đukanovićem

"Ključna adresa kojom treba da se pozabavi oslobođeno Tužilaštvo je upravo DPS kao političko čvorište organizovanog kriminala i korupcije. Prava Crna Gora daje prednost ovom procesu"

36166 pregleda 1011 reakcija 111 komentar(a)
Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Prava Crna Gora neće učestvovati u razgovoru parlamentarne većine i opozicije, koji je zakazan za 7. jul, saopštio je danas Marko Milačić, predsjednik te partije i poslanik u Skupštini Crne Gore.

"Cijenimo inicijativu predsjednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića i ne sumnjamo da je riječ o najiskrenijim namjerama, ali Prava Crna Gora ovim putem želi da obavijesti javnost da mi ni pod kojim uslovima nećemo sjesti za isti sto sa Milom Đukanovićem i njegovim DPS-om", istakao je Mlačić.

On je dodao da je "prioritet Prave Crne Gore u ovom istorijskom trenutku okončavanje formiranja Tužilačkog savjeta i s tim u vezi institucionalno podizanje na noge slobodnog i nezavisnog Tužilaštva koje će krenuti u obračun sa organizovanim kriminalom i korupcijom".

"Ključna adresa kojom treba da se pozabavi oslobođeno Tužilaštvo je upravo DPS kao političko čvorište organizovanog kriminala i korupcije. Prava Crna Gora daje prednost ovom procesu. Prava Crna Gora nikada neće predstavljati prepreku da se u Skupštini usvoji ili izglasa bilo koje rešenje u domenu izmjena izbornog zakonodvstva, deblokiranja v.d stanja u pravosuđu ili bilo kojeg drugog pitanja, a koje u prvom redu bude prihvatljivo predstavnicima aktuelne parlamentarne većine i koje je za dobrobit građana Crne Gore.

On je poručio da ipak, stav Prave Crne Gore ostaje takav da o ključnim pitanjima koja opterećuju crnogorsko društvo i parališu sistem u cjelini, neće pregovarati sa Milom Đukanovićem za kojeg smatraju da je osnovni uzrok svih problema sa kojima se suočava Crna Gora.

"Svojim kolegama i prijateljima iz parlamentarne većine želimo puno uspjeha u tom poslu, uz poruku da nikada nećemo biti kočničari procesa i dijaloga, te da ćemo uvijek biti konstruktivan partner i podržati sva rešenja za koja procijenimo da su na korist građana Crne Gore", zaključio je Milačić.

Preporučujemo za Vas