Prava Budva: Niko Pravu Crnu Goru niti može, niti će seliti u opoziciju

"Jedini motivi političkog djelovanja Prave Crne Gore Budva bili su i jesu principi. U danas objavljenom tekstu, kao nezvaničan stav vrha budvanskog DF-a, stoji da su u mjesecima za nama, u formiranju vlasti „prednjačile lične ambicije“, u kontekstu, između ostalih, i Prave Crne Gore. Potpuno je suprotno"

15305 pregleda 306 reakcija 22 komentar(a)
Foto: Prava Crna Gora
Foto: Prava Crna Gora

Prava Crna Gora Budva nije, niti će ikada biti, bilo čija marioneta i nismo, niti ćemo ikada biti, bilo čiji poslušnici. Politiku doživljavamo kao profesiju savjesti i morala, pa ćemo uvijek i na svakom mjestu svoj stav donositi po sopstvenoj savjesti i u korist građana, a ne na osnovu bilo čijeg diktata.

To se navodi u saopštenju Prava Crna Gora Budve, koji su reagovali na tekst „Carević čisti koaliciju, SNP i Pravu seli u opoziciju“ .

"Jedini motivi političkog djelovanja Prave Crne Gore Budva bili su i jesu principi. U danas objavljenom tekstu, kao nezvaničan stav vrha budvanskog DF-a, stoji da su u mjesecima za nama, u formiranju vlasti „prednjačile lične ambicije“, u kontekstu, između ostalih, i Prave Crne Gore. Potpuno je suprotno.

Prava Crna Gora Budva nije, niti će ikada biti, bilo čija marioneta i nismo, niti ćemo ikada biti, bilo čiji poslušnici.

Politiku doživljavamo kao profesiju savjesti i morala, pa ćemo uvijek i na svakom mjestu svoj stav donositi po sopstvenoj savjesti i u korist građana, a ne na osnovu bilo čijeg diktata. Razlog našeg nezadovoljstva nije lične prirode, već reakcija na višemjesečnu, parališuću samovolju vrha budvanske vlasti, na što nismo, niti ćemo ćutati.

U pitanju je Budva, a ne bilo koji pojedinac. Ova i ovakva samovolja, recimo, dovela je do toga da ni nakon 30 mjeseci, u toku stare i nove vlasti, nije održana Skupština TO Budva, jedne od najvažnijih institucija turističke metropole u Crnoj Gori“, istakli su u ovoj partiji.

Kako su dodali "da su im bitne, kako se u današnjem tekstu navodi, funkcije i pozicije, a ne principi i boljitak grada, mogli smo u svakom trenutku, kao što su neki, a možemo i danas, ali nećemo, zakucati na vrata i izraziti bespogovornu poslušnost, ali zato je Prava Crna Gora – prava, zato što su nam principi ispred pozicija, istina ispred propagande, a sloboda ispred lojalnosti bilo kome".

"Prava Crna Gora Budva je uvijek i uvijek će podržati sve dobro za naš grad, i ne malo puta podržali smo i podržaćemo odluke i politike aktuelne budvanske vlasti, ali, ponavljamo, nećemo biti bilo čiji poslušnici, za šta očigledno, vidimo to ovih dana, konkurencija nije mala."

U tekstu se i nama spočitava da smo ne glasajući za izvještaj o radu za 2020. godinu "abolirali DPS za sve što je radio prošle godine u ovom periodu, kada je političkom korupcijom nasilno uspostavio vlast", a te riječi, prema autoru teksta, su iz vrha budvanskog DF-a.

Budvanskom DF-u, ako su ovo zaista njihove riječi, moramo da poručimo: cijenimo vaš doprinos u prošlogodišnjim promjenama u Budvi, ali spočitavati nama, koji smo dali sve što smo mogli u istorijskoj borbi i pobjedi protiv nedostojnih, da na bilo koji način aboliramo DPS je i politički, i ljudski sramno“, navode u Prava Crna Gora Budva.

Naglašavaju da "istorijsku i veličanstvenu pobjedu, ne zaboravimo, nije donijela ni jedna politička partija, ni jedan političar, već pošteni narod Budve i Crne Gore"

"To, pojedini, moraju da shvate. Što prije shvate, to će prije biti bolje građanima Budve.

Na kraju, niko Pravu Crnu Goru niti može, niti će seliti u opoziciju. Ne zato što se bojimo statusa opozicije, nego zato što niko u Budvi nema, niti će imati, monopol ni nad poštenjem, ni nad Budvom, ni nad Crnom Gorom, ni nad srpstvom", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: