"Budućnost Crne Gore i BiH u EU"

“Suočavanje sa prošlošću i sprječavanje rasta nacionalističkih i ekstremističkih ideologija je jedan od najbitnijih preduslova za tako nešto i zbog toga je i posjeta delegacije SDP Crne Gore organizovana u vrijeme sjećanja na srebreničke žrtve”, kazali su

6436 pregleda 2 komentar(a)
Sa sastanka članova SDP i SDP BiH, Foto: SDP
Sa sastanka članova SDP i SDP BiH, Foto: SDP

Budućnost Crne Gore i Bosne i Hercegovine (BiH) je u Evropskoj uniji (EU), a budućnost BiH je i euroatlantska integracija u NATO savez i na tom putu je neophodno uraditi dodatni napor kako bi se osnažili integracioni procesi.

To je saopšteno nakon sastanka članova Socijaldemokratske partije (SDP) BiH i SDP Crne Gore, na kojem je iskazana puna spremnost za dalje jačanje prijateljskih i dobrosusjedskih odnosa dvije zemlje, kao i međusobna podrška dviju partija, kao ključnih građanskih snaga.

Na sastanku su, kako je saopšteno iz SDP-a, učestvovali zastupnik u Parlamentu Federacije BiH Irfan Čengić, član Glavnog odbora SDP BiH Malik Garibija, poslanica u Skupštini Crne Gore Draginja Vuksanović Stanković, potpredsjednik SDP Adis Balota i šef Medijskog tima SDP Mirko Stanić.

“Budućnost obje zemlje je u EU, a budućnost BiH je i euroatlanstka integracija u NATO savez i na tom putu je neophodno uraditi dodatni napor kako bi se osnažili integracioni procesi”, istakli su predstavnici SDP BiH i SDP Crne Gore.

Na sastanku je, kako se navodi, istaknut značaj izgradnje društva na građanskim, multietničkim, naprednim i evropskim vrijednostima, jer samo takve države mogu biti udoban dom za sve svoje stanovnike.

“Suočavanje sa prošlošću i sprječavanje rasta nacionalističkih i ekstremističkih ideologija je jedan od najbitnijih preduslova za tako nešto i zbog toga je i posjeta delegacije SDP Crne Gore organizovana u vrijeme sjećanja na srebreničke žrtve”, kazali su iz SDP-a.

Oni su naveli da nema izgradnje uspješnog i pravednog društva sa snagama koje vuku natrag u devedesete i da to mora biti jasno svima i u Crnoj Gori i u BiH.

Na sastanku je zaključeno i da je potrebno intezivirati saradnju dvije zemlje u brojnim sektorima, sa posebnim naglaskom na turizam, inftrastrukturu i saobraćajnu povezanost i zajednički nastup dvije zemlje ka EU fondovima, kako bi se omogućio razvoj opština u obje države.

Bonus video: