Pavićević: Dodik neuk i nevaspitan, teško ga je uzimati za ozbiljno

Jasno je, kako je rekao član Izvršnog odbora DPS-a, da Dodik već duže ima problema i sa samim pomenom Crne Gore

15265 pregleda 54 reakcija 56 komentar(a)
Pavićević, Foto: DPS
Pavićević, Foto: DPS

Član Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Aleksandar Pavićević reagovao je povodom izjave srpskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Milorada Dodika da je Srpska pravoslavna crkva starija od Crne Gore, kazavši da je tog bosansko-hercegovačkog političara teško uzimati za ozbiljno.

Dodik je, između ostalog, rekao i da su stavovi predsjednika države i DPS-a Mila Đukanovića o SPC "očajničke izjave isfrustriranog političara na zalasku".

"Nekoga ko je neuk, prije svega nevaspitan, ko ne posjeduje elementarno znanje i kulturu, a ko je pritom u potpunosti potčinjen tuđoj državi, neko ko je u Banja Luci doživio politički debakl... Teško je uzimati za ozbiljno. Baš takav je Milorad Dodik. Koliku predstavu on ima o bilo čemu, najbolje govori njegova budalaština kako je Srpska pravoslavna crkva starija od Crne Gore. I takva mu je uglavnom svaka istina - počev od onih koje iznosi o političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, do njegovih 'genijalnih' opservacija o Crnoj Gori", saopštio je Pavićević.

Kazao je da je "teško više pohvatati kad je Dodik - Dodik".

"Jednog dana je za jedinstvenu BiH, drugog za nezavisnost entiteta. Jednog jutra se probudi dajući izjave kako se u Srebrenici dogodio genocid, drugog ga negira. Jednog dana su mu Karadžić i Mladić zločinci, drugog heroji. Teško je, po svemu sudeći, biti Milorad Dodik."

Jasno je, kako je rekao Pavićević, i da Dodik već duže ima problema i sa samim pomenom Crne Gore.

"Ali to nas i ne dotiče naročito. Ostaje jedino dilema da li su u pitanju frustracije uzrokovane spoznajom da se u sopstvenoj državi više ništa ne pita ili možda zaslužen prezir, kakav očigledno dobija pri susretima sa predsjednikom Crne Gore od koga samo moze i treba da uči... Bolje da obnavlja gradivo dok je na vakat... Mada je vakat za Dodika pluskvamperfekat", zaključio je Pavićević.

Bonus video: