SD Tivat: Krajnje neodgovorno da SDP optuži jednog čovjeka, adresa je Savjet Centra za kulturu

"Trebao je Neven znati i za iscrtavanje murala ratnom zločincu Ratku
Mladiću, trebalo ga je otkriviti i za slavlja sa trobojkama i po našem
gradu... No što ćemo kad Neven pođe u penziju? Stoga pozivamo eventualne
dobrovoljce da se jave i ispred SDP-a preuzmu krivicu i za neka buduća
dešavanja sličnog repertoara"

5672 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate
Foto: Socijaldemokrate

Savjet Centra za kulturu Tivat, koji usvaja program rada za kulturne događaje u Tivtu, čine tri člana Socijaldemokratske partije (SDP), jedan iz Bokeškog foruma i jedan predstavnik radnika, kazali su iz Socijaldemokrata Tivat, zato je krajnje nedgovorno optuživati Nevena Staničića koji je nestranačka ličnost.

Iz SD Tivat reagovali su na navode SDP-a da je dozvolu za humanitarni koncert, na kome je kako tvrde, bilo prisutno nacionalističko ponašanje i poruke, dao direktor Centra koji je kadar bivše DPS-SD vlasti.

"Zarad građanki i građana Tivta da pojasnimo, a bogami i samom SDP-u (jer su izgleda još uvijek mamurni od slavlja), savjet Centra za kulturu Tivat, koji usvaja program rada i koji je jedina mjerodavna adresa za kulturne dogadjaje u Tivtu, čine tri člana ispred SDP-a (Zlatko Vučinović, Matija Grabić, Iva Erceg), ispred BF Damir Nikolić i Dragan Laković ispred radnika, tako da je krajnje neodgovorno optuživati i tražiti smaknuće gospodina Staničića, koji je, uzgred, nestranačka ličnost, a ne bilo čiji partijski kadar, kako ste naveli. Odgovornost je isključivo na članovima savjeta koji donosi odluke", kazali su iz SD.

Ističu da je vjerovatno kolegama iz SDP-a kriv Staničić što je dozvolio da se na humanitarnom koncertu nađu i njihovi koalicioni partneri, potpredsjednik Arsić, Borka Mršulja iz BF i još dosta čelnika Opštine.

"Trebao je Neven znati i za iscrtavanje murala ratnom zločincu Ratku Mladiću, trebalo ga je otkriviti i za slavlja sa trobojkama i po našem gradu... No što ćemo kad Neven pođe u penziju? Stoga pozivamo eventualne dobrovoljce da se jave i ispred SDP-a preuzmu krivicu i za neka buduća dešavanja sličnog repertoara u Tivtu. Još jednom apelujemo na kolege iz SDP-a na državnom nivou da objasne SDP-u Tivat kuda plovi ovaj brod", zaključuje se u saopštenju SD.

Bonus video: