Joanikije: Nećemo se miješati u politiku, narod neka podrži onoga ko je bolji

"Mi smo se umiješali onda kada se politika umiješala u život Crkve do te mjere da su vlasti htjele da oduzmu svetinje", kazao je mitropolit crnogorsko-primorski

32654 pregleda 1872 reakcija 94 komentar(a)
Joanikije, Foto: Boris Pejović
Joanikije, Foto: Boris Pejović

Svako ima pravo da razmišlja kako želi, da se učlani u koju stranku hoće i da se nadmeću u dobru, pa onaj ko bude bio bolji, treba i narod da ga podrži, kazao je mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije nakon osveštanja crkve u selu Glavaca, kod Berana.

Naglasio je, ipak, da se crkva u to neće miješati.

”Neka to tako bude, mi se u to nećemo miješati, mi smo se umiješali onda kada se politika umiješala u život Crkve do te mjere da su vlasti htjele da oduzmu svetinje, a to nije samo da su htjeli da nam oduzmu građevine, već pamćenje i predanje i istoriju, čast i obraz. Morali smo se sabrati oko naših svetinja da ih branimo”, kazao je Joanikije, kako prenosi sajt Mitropolije crnogorsko-primorske.

Doskorašnja predsjednica Upravnog odbora Nacionalnih parkova Crne Gore Marina Jočić pozvala je juče, nakon što ju je Vlada razriješila te funkcije, predstavnike Crkve da se oglase povodom "svih nepočinstava" premijera Zdravka Krivokapića, jer su ga, kako tvrdi, upravo na zahtjev Crkve izglasali za predsjednika Vlade.

Njenom apelu se danas pridružio i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić.

Bonus video: